استاندار نجف : کسانی به دنبال فتنهای بزرگ در نجف هستند
استانداران استانهای نجف و واسط عراق با بیان اینکه نجف از خطر فتنهای بزرگ نجات یافت، گفت آتش زدن کنسولگری ایران و آرامگاه محمد باقر الحکیم با هدف صحنه سازی درگیری شیعی-شیعی بود که با هوشیاری مردم ناکام ماند.
به گزارش تیتر داغ؛ «لوی الیاسری» استاندار نجف اشرف یک جریان افراطگرا را در پس ناآرامیهای اخیر این استان معرفی کرد.
وی در گفتوگو با شبکه ماهوارهای «دجله» اوضاع در استان نجف را پس از ناآرامیهای یک هفته اخیر امن و باثبات توصیف کرد و گفت: «شهرداری نجف با کمک تظاهراتکنندگان خیابانها را از اثرات خرابکاریهای اخیر تمیز کرد.»
وی درباره اوضاع در نزدیکی آرامگاههای «محمد باقر الحکیم» و مناطق پیرامون آن گفت: «گروهی از تظاهراتکنندگان و شیوخ عشایر در سه محور مانع رسیدن معترضان به میدان ثوره العشرین شدند. معترضان حالا در میدان الصدرین حضور دارند و دوشادوش نیروهای امنیتی با یکدیگر همکاری میکنند.»
به گزارش وبگاه خبری «بغداد الیوم» ، «محمد جمیل المیاحی» استاندار استان «واسط» عراق و از مقامات جریان الحکمه هم در این برنامه گفت: «کسانی برای روشن کردن آتش فتنهای بزرگ در نجف نقشه کشیده بودند.»
وی افزود: «آنها اول میخواستند ساختمان شهید محراب و سپس آرامگاه شهیدان “محمد باقر الصدر” و “محمد محمد باقر الصدر” را به آتش بکشند و درگیری شیعی-شیعی را صحنه سازی کنند، اما جریان الحکمه با ائتلاف سائرون و سرایا السلام (گروههای شیعی) برای ممانعت از بروز فتنه در نجف هماهنگی داشت.»
استاندار نجف هم در ادامه گفت: «گروههایی تندرو با سوء استفاده از اوضاع اعتراضات در نجف مرا مرتد خوانده و خواهان قتل من شدند. آنها کسانی هستند که میخواهند به مرجعیت دینی و مقدسات هتاکی کرده و نجف را به آتش بکشند.»
استاندار نجف درباره نفوذیها در میان معترضان گفت: «تعقیب و پیگرد این تندروها ادامه دارد. هشت ماه قبل گروه بزرگی از مدعیان جریان یمانی دستگیر و سپس آزاد شدند. آنها افکاری تندرو دارند. بخشی از آنها به عنوان معترض وارد تظاهراتها شدند. آنها در برخورد با اوضاع کنونی خوب بلدند به گونهای هوشیارانه عمل کنند که به نفعشان تمام شود.»
او درباره طرفهای دخیل یا سوء استفادهگر از حواث نجف، گفت: «طرفهایی از اینکه اوضاع نجف در ۳۵ روز از آغاز تظاهرات به هم نریخته بود به خشم آمده بودند. تظاهرات در آنجا صد در صد مسالمت آمیز بود، اما پس ازبه آتش کشیدن کنسولگری ایران و اتفاقات غم انگیز بعد از آن اوضاع به هم ریخت.»
کارشناسان معتقدند که سابقه فعالیتهای جریان مدعی یمانی در عراق(جریان انحرافی مدعی مهدویت)، همکاری آن با استعمار صهیونیستی-آمریکایی را ثابت میکند که از جمله آن مشارکت این جریان در ترور علمای نجف در عاشورای سال ۱۳۸۵ شمسی و هتاکی آن علیه مرجعیت و علمای دین بوده است.
حضور افرادی با سابقه بعثی بودن در تشکیلات جریان یمانی نشانه دیگری از وابستگی این جریان به «الحمله الایمانیّه» صدّام حسین معدوم است. جریانات سلفی و وهابی هم در پی تبلیغ جریان یمانی از ماهواره های خود هستند که این هم نشانه دیگری از وابستگی جریان یمانی به استکبار جهانی است.
۱۱۴ پلیس و نیروی امنیتی در نجف زخمی شدند
از سوی دیگر رئیس پلیس نجف هم چهارشنبه شب شمار افسران و نیروهای امنیتی که در ۱۰ روز گذشته در جریان اعتراضات این استان زخمی شدند را ۱۱۴ نفر اعلام کرد.
در بیانیه رئیس پلیس نجف آمده است: «برخی از مجروحین هنوز در بیمارستان ها هستند و از میان آنها هم بعضی حالشان وخیم و بعضی باثبات است.»
رئیس پلیس نجف خسارت مادی وارد آمده به دستگاههای امنیتی این استان را شامل از کار افتادن ۳۶ خودروی نظامی خواند و گفت: «همه این خسارات مالی و جانی در برابر ارزش و جایگاه عراق و شهر مقدس نجف چیزی نیست.»
چهارشنبه شب، گروهی از مهاجمان نقابدار که به گفته منابع محلی از اهالی شهر نجف اشرف نبودهاند به کنسولگری ایران در نجف یورش برده و این ساختمان را آتش زدند به دنبال آن این شهر در روزهای بعد هم شاهد اعتراضات خشونت بار بود.
عراق از یکم اکتبر (نهم مهر ماه) در شرایط ناآرامی به سر میبرد و معترضان عراقی خواستار مبارزه با فساد و رفع ناکارآمدی دستگاههای اجرایی شدهاند. این اعتراضات در برخی مناطق با نفوذ افراد آشوبطلب و مسلح به خشونت کشیده شده است.
به دنبال ادامه این آشوبها، «عادل عبدالمهدی» از نخستوزیری عراق کنارهگیری کرد. رئیس پارلمان عراق روز سهشنبه به «برهم صالح» رئیس جمهور عراق ۱۵ روز فرصت داد تا درباره وضعیت نخست وزیر جدید این کشور را مشخص کند.
منبع: فارس
برچسب ها :استاندار نجف
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰