افسردگی ژنتیکی چیست؟ علائم آن در مردان چگونه است؟
با توجه به تحقیقات به دست آمده افرادی دچار افسردگی ارثی یا افسردگی ژنتیکی میشوند که یکی از اقوام درجه یک آنها دچار افسردگی باشد. این نوع افسردگی میتواند یکی از دلایل بروز افسردگی مردان باشد که نیاز به مشاوره و پیشگیری دارد. افرادی که سابقه خانوادگی و اختلال روانی دارند باید قبل از
با توجه به تحقیقات به دست آمده افرادی دچار افسردگی ارثی یا افسردگی ژنتیکی میشوند که یکی از اقوام درجه یک آنها دچار افسردگی باشد. این نوع افسردگی میتواند یکی از دلایل بروز افسردگی مردان باشد که نیاز به مشاوره و پیشگیری دارد. افرادی که سابقه خانوادگی و اختلال روانی دارند باید قبل از اینکه به این افسردگی دچار شوند، تحت درمان روانپزشک باشند.
علائم افسردگی در مردان میتواند شامل درد قفسه سینه، مشکلات گوارشی مانند نفخ، اسهال و یبوست، اختلال نعوظ و سایر مشکلات جنسی مردان، سردرد یا مشکلات هورمونی باشند. اما برای درمان این نوع افسردگی چه راه کارهایی وجود دارد؟ برای اینکه با درمان افسردگی ارثی آشنا شوید تا انتهای متن همراه ما باشید.
افسردگی چیست و چه علائمیدارد؟
احساس اندوه، کسالت عمومی و بی حالی که منجر به احساس غم و ناامیدی طولانی مدت میشود را افسردگی میگویند. افسردگی میل انجام به فعالیتهای روزانه را کاهش میدهد و دیگر هیچ احساس لذتی برای افراد ایجاد نمیکند.
احساس افسردگی ارثی باعث میشود تا اختلال در فعالیت روزمره ایجاد شود و با علائم مختلفی نمایان خواهد شد. علائم افسردگی عبارتند از:
· دردهای غیر قابل توضیح
· اضطراب
· تحریک پذیری
· کاهش انرژی و خستگی
· کم یا زیاد خوابیدن
· مشکل در تمرکز
· بی قراری یا مشکل در یک جا نشستن
· افکار یا رفتارهای خودکشی
· تغییر در وزن و تغییر در اشتها
· احساس گناه، بی ارزشی یا درماندگی
با بروز هریک از این علائم باید به دکتر روانشناس مراجعه کرد و جلسات تراپی را با توجه به نظر پزشک ادامه داد.
ژنتیک چه تاثیری در انتقال افسردگی و حالات روحی دارد؟
پژوهشگران بر این باور هستند که ژنتیک در افسردگی تاثیر میگذارد. اما در حال حاضر هیچ الگوی خاصی را برای آن به دست نیاوردهاند. اما مطالعات نشان میدهند که تغییرات در ژنها، خطر ابتلا به افسردگی را بیشتر میکنند. از این رو افسردگی ارثی در بین زنان و مردان محتمل است.
ژنهایی که تصور میشود با افسردگی مرتبط هستند، عملکردهای مختلفی در مغز دارند. برخی از آنها ممکن است تولید، انتقال و فعالیت مواد شیمیایی به نام انتقالدهندههای عصبی را کنترل کنند. این انتقالدهندهها سیگنالهای شیمیایی را ارسال میکنند و به سلولهای عصبی (نورونها) اجازه میدهند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
ژنهای دیگری که ممکن است بر خطر افسردگی ارثی و مادرزادی تاثیر بگذارند، در رشد، بلوغ و نگهداری نورونها نقش دارند. همچنین بر توانایی اتصالات بین نورونها جهت تغییر و انطباق در طول زمان، تاثیر میگذارند. برای مثال، این فرضیه وجود دارد که ژنهای مرتبط با سطوح پایین انتقالدهندههای عصبی سروتونین، نوراپی نفرین و دوپامین، میتوانند منجر به ایجاد افسردگی شوند.
این انتقالدهندههای عصبی مسئول تنظیم خلق و خو، خواب و اشتها هستند. ژنتیک، ممکن است نشان دهنده خطر ابتلا به افسردگی باشد، اما همیشه تعیین نمیکند که آیا فرد به این اختلال مبتلا خواهد شد یا خیر!
اگر به شما گفته شود که ژن افسردگی دارید، ممکن است نگران شوید که در آینده این بیماری به سراغ شما بیاید. با این حال، داشتن استعداد ژنتیکی برای یک بیماری همیشه به این معنی نیست که شما آن را دریافت خواهید کرد. بلکه یعنی ممکن است شما نسبت به فردی که ساختار ژنتیکی مشابهی ندارد، مستعد ابتلا به آن باشید.
نقش ژنتیک در ابتلا به افسردگی تا چه حد است؟
تاثیر ژنها روی افسردگی همانند تاثیر محیط روی این بیماری است. مطالعات نشان میدهند، احتمال افسردگی در فردی که یکی از اقوام درجه یک آن به افسردگی مبتلا است از فردی که سابقه خانوادگی افسردگی ندارد، بیشتر است. بسیاری از ژنها در خطر بالقوه بسیاری از بیماریها مانند: افسردگی ژنتیکی نقش مهمی دارند.
وراثت به عنوان یک عامل افسردگی، پیچیده است و تنها ژنهای فردی در آن تاثیر نخواهد گذاشت. از این رو محققها با مطالعاتی که انجام دادهاند، اغلب به دنبال تغییرات در ژنهایی هستند که واریانت نامیده میشوند. همچینن این تغییرات را بر اساس تاثیر گذاری که دارند طبقه بندی خواهند کرد.
آیا افسردگی ارثی قابل درمان است؟
درمان افسردگی ارثی یا افسردگی ژنتیکی تا حدودی شبیه به سایر افسردگیها است. در دانشگاه نورث وسترن یک تحقیق انجام شده که میتوان افسردگی ارثی را بهبود داد. اما در هر شرایطی علائم افسردگی را مشاهده کردید باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. متخصص روانشناس با بررسیهای مختلفی که انجام میدهد، میزان افسردگی را میسنجد و با توجه به آن از دارو یا راههای دیگر استفاده میکند.
نگران نباشید! برای نوبت گرفتن از بهترین متخصصهای روانشناس در کل کشور میتوانید از سامانه آنلاین نوبت دهی دکتردکتر استفاده کنید. دکتردکتر به عنوان یکی از خدمات دهنده نوبت دهی پزشکان در کنار شما است تا به صورت آنلاین و در کوتاهترین زمان از بهترین متخصصها نوبت مشاوره تلفنی و حضوری دریافت کنید. کافی است که به صفحه خدمات این سایت به آدرس drdr.ir مراجعه کنید تا در کوتاهترین زمان از بهترین متخصصهای روانشناسی برای درمان افسردگی ژنتیکی کمک بگیرید.
افسردگی در مردان چگونه است؟
در جامعههای امروزی افسردگی مردان از گذشته بیشتر شده است. در گذشته خانمها بیشتر به انواع افسردگی مانند: افسردگی بعد از زایمان مبتلا میشدند، اما این آمار تغییر کرده و درصد ابتلا مردان به این بیماری بیشتر شده است. با توجه به تغییراتی که در سبک زندگی و رویکردهای اجتماعی اتفاق افتاده است، در حال حاضر تشخیص افسردگی در مردان راحت است. زیرا برخی از عوامل و علائم این بیماری شناسایی شده و راحتتر میتوان علت افسردگی مردان را تشخیص داد.
علائم افسردگی شدید در مردان
علائم افسردگی در مردان متفاوت است که این علائم شامل علائم فیزیکی، روانی و رفتاری میشود. در برخی از آقایان، علائم افسردگی فقط به صورت فیزیکی خودش را نشان میدهد و در برخی دیگر، علائم هم به صورت فیزیکی است و هم روانی. در واقع، علائم افسردگی در پسران و مردان از فردی به فرد دیگر متفاوت است.
بهتر است که با انواع، دلایل، علائم افسردگی در مردان آشنا شوید تا بتوانید هر چه سریعتر شخص مبتلا را شناسایی کرده و با دریافت نوبت دکتر روانشناس به او کمک کنید.
از این رو علائم افسردگی مردان در جدول زیر آورده شده است.
افسردگی در حالات مختلف |
علائم افسردگی مردان |
علائم روانی افسردگی در مردان |
|
علائم فیزیکی افسردگی در مردان |
· درد قفسه سینه · مشکلات گوارشی مانند نفخ، اسهال و یبوست · اختلال نعوظ و سایر مشکلات جنسی مردان · سردرد · مشکلات هورمونی مانند تستوسترون پایین · درد عضلانی در کمر و کتف · تپش قلب · کاهش وزن ناخواسته (و گاهی افزایش وزن) |
علائم رفتاری افسردگی در مردان
|
· ایجاد مشکل در محیط کاری و شغلی · اختلال در ارتباط با افراد خانواده · کم کاری در انجام مسئولیتهای شخصی · سوء مصرف مواد مخدر · نوشیدن الکل بیش از حد · بی اشتهایی · درگیر شدن در فعالیتهای پرخطر، مانند بیاحتیاطی در رانندگی · داشتن رابطه جنسی محافظت نشده · انزوای اجتماعی · اقدام به خودکشی |
به طور کلی افسردگی مردان میتواند به دلایل مختلف ارثی، عوامل محیطی، تاثیرات جامعه و عوامل فرهنگی رخ دهد. افسردگی ژنتیکی مردان راحتتر از سایر افسردگیها قابل تشخیص است؛ زیرا میتوان به راحتی عوامل رخ داده را با توجه به سابقه خانوادگی بررسی کرد. درمان هر یک از افسردگیهای رخ داده برای زنان و مردان باید با نظر پزشک متخصص و روانشناس بررسی شود. اختلالات روانشناختی رایج مانند افسردگی، اسکیزوفرنی، اضطراب، وسواس، استرس، اختلالات شخصیت، اختلالات رفتاری و اعتیاد، از جمله مسائلی هستند که دکتر روانشناس با استفاده از روشهای رواندرمانی به درمان آنها میپردازد. تخصصهای مختلفی مانند روانشناسی بالینی، روانشناسی کودک و نوجوان، روانشناسی خانواده و روانشناسی صنعتی وجود دارند که هر کدام در موقعیتهای خاصی به کار میآیند.
اگر به بهبود سلامت روان خود نیاز دارید، از خدمات مشاورهای و درمانی یک دکتر روانشناس بهرهمند شوید. همین حالا نوبت خود را از طریق سایت دکتردکتر (drdr.ir) کنید و به سمت آرامش و سلامت روان گام بردارید
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰