انواع رزین سختی گیر آب + قیمت

انواع رزین سختی گیر آب به همراه بررسی لیست قیمت رزین سختی گیر در بازار از برندهای مختلف تولید کننده و نمایندگی
انواع رزین سختی گیر آب کدام است؟ قیمت رزین سختی گیر آب در بازار چقدر است؟ انواع رزین های سختی گیر آب شامل مهره های کوچک از جنس پلیمر هستند که می توانند یون های مخرب و رسوب زا (باعث ایجاد رسوب می شوند) در آب مانند کلسیم ومنزیم را با یون های نرم جایگزین و مبادله کنند. به بیان ساده تر انواع رزین های سختی گیر می توانند آب سخت را به آب نرم تبدیل کنند و این کار را با مبادله یونی انجام می دهند از این جهت به آنها رزین تبادل یونی نیز گفته می شود. در ادامه ما انواع رزین های سختی گیر را مورد بررسی قرار داده ایم.
رزین سختی گیر آب چیست؟
رزین سختی گیر آب مهرهای کوچک از جنس ژل (اغلب ژل پلی استارین سولفونات) هستند که قادرند یون های کلسیم و منزیم موجود در آب را به دام بیندازند. این کار را تبادل یون انجام می دهند به گونه ای که رزین های کاتیونی یون های دارای بار مثبت آب را جذب می کنند و رزین های آنیونی یون های دارای بار منفی آب را جذب می کنند. رزین های سختی گیر اغلب از جنس کاتیونی هستند و می توانند علاوه بر حذف یون های مضر آب از جمله کلسیم و منزیم یون هایی مانند آهن و منگنز را نیز حذف کنند و آب سخت را به آب نرم تبدیل کنند. البته رزین های تبادل یونی مصارف متنوعی دارند و علاوه بر سختی آب می توانند در صنایع مختلف دیگر از جمله استخراج طلا و نقره، تصفیه قند و شکر، به عنوان کاتالیزور و … مورد استفاده قرار بگیرند.
معرفی برندهای رزین سختی گیر آب
برندهای متنوعی در دنیا رزین های تبادل یونی را تولید می کنند. برخی از برندهای معروف و معتبر در این زمینه عبارتند از: رزین پرولایت ، رزین هیدرولایت، رزین پترولایت ، رزین کنفکت و … می باشد. همه این برندهای سعی کرده اند بر اساس نیاز کاربران رزین های تبادل یونی را دسته بندی کنند. یکی از برندهای مشهور دنیا که رزین های آن کیفیت بالایی دارد رزین پرولایت است. رزین های تبادل یونی پرولایت به دلیل کیفیت و عمر بالا توانسته اند محبوبیت بیشتری داشته باشند و در بازار ایران پرفروش باشند. در ادامه این برند و محصولات تولید آن را بیشتر مورد بررسی قرار داده ایم.
بررسی قیمت رزین سختی گیر
توجه داشته باشید قیمت رزین های سختی گیر بر اساس نوع ساختار، پایه ضعیف یا قوی بودن، مقاومت مکانیکی، دوام و بازسازی، نوع برند، میزان کیفیت می تواند متغیر باشد. علاوه بر این قیمت رزین سختی گیر آب اگر وارداتی باشد می تواند با تغییر نرخ دلار تغییر پیدا کند. همچنین خرید از فروشندگان یا نمایندگان معتبر تضمین می کند که شما محصول اصلی را خریداری می کنید و نه تقلبی! پیشنهاد ما قبل از هر چیز مشخص کردن کاربرد و میزان سختی آب مورد نظر و سپس مشاوره از کارشناسان متخصص و خرید از نمایندگان معتبر از برندهای مشهور است. به عنوان مثال قیمت رزین پرولایت در ایران نسبت به برندهای دیگر کمی بالاتر است. اما در عوض کیفیت و دوام رزین های پرولایت بالاتر است.
انواع رزین سختی گیر آب
- رزین تبادل آنیون قوی
- رزین تبادل آنیون ضعیف
- رزین تبادل کاتیون قوی
- رزین تبادل کاتیون ضعیف
- رزین میکس بد
- رزین تبادل یونی برای کاربردهای خاص
رزین تبادل آنیون قوی (SBA)
رزین آنیون پایه قوی نوعی رزین با ساختار متنوع از نوع ۱، نوع ۲ و یا نوع ۳ از جنس اکریلیک است. رزین های آنیونی پایه قوی برای کاربردهای دمینرالیزاسیون، دکلالیزه کردن و سیلیس زدایی ، حذف کربن آلی (TOC) یا سایر مواد آلی استفاده می شوند. البته عملکرد آنها در حذف یون ها وابسته به نوع ساختار رزین است. رزین های تبادل آنیونی قوی نوع ۱ اغلب برای حذف موادی مانند نیترات (NO3-)، سولفات (SO3-) و پرکلرات (ClO4-) استفاده می شوند. همچنین از رزین های آنیونی نوع ۱ برای حذف باقی مانده سطوح پایین سیلیس در آب استفاده می کنند. این در حالی است که رزین آنیونی پایه قوی نوع ۲ به صورت کامل آنیون های موجود در آب را به صورت کامل حذف می کنند. همچنین رزینهای SBA به علت پایه قوی قادرند اسیدهایی مانند اسیدهای کربنیک و سیلیسیک را حذف کنند.
رزین تبادل آنیون ضعیف (WBA)
رزین تبادل آنیون ضعیف (WBA) نوعی رزین تبادل یونی است که یون های قابل شارژ ندارد. رزین های (WBA) دارای گروه عاملی آمینی هستند. گروه های آمینی، از آمونیاک نشات گرفته اند و شامل بخش وسیعی از مواد آلی نیتروژن دار هستند که در آنها، اتم نیتروژن به یک یا دو یا سه گروه آلکیل یا آریل متصل است که به ترتیب آمین نوع اول، آمین نوع دوم یا آمین نوع سوم ایجاد می شود. رزین تبادل آنیون ضعیف (WBA) قادرند یون های Cl و SO4 را جذب کنند. این رزین ها اغلب با هیدروکسید سدیم (NaOH)، آمونیاک (NH3) یا کربنات سدیم (Na2CO3) احیا می شوند. رزین (WBA) برای مصارف املاح زدایی با مقدار کم استفاده می شود. رزین آنیونی پایه ضعیف به همراه رزین آنیونی پایه قوی می تواند برای کاربردهای معدنی زدایی مناسب هستند. رزین های انیونی WBA برای جذب مواد اسیدی با حذف کلرید، سولفات، نیترات و سایر آنیونهای مرتبط با اسیدهای قوی مناسب هستند. این درحالی است که رزین (WBA) برای حذف اسیدهای ضعیف مانند سیلیس (SiO2) و دی اکسید کربن (CO2) مناسب نیست.
رزین کاتیونی قوی (SAC)
رزین کاتیونی پایه قوی (SAC) یکی از انواع رزین سختی گیر آب است. این رزین ها بیشتر برای نرم کردن آب مورد استفاده قرار می گیرند. این رزین ها قادرند یون های سختی آب شامل منیزیم (Mg +) یا کلسیم (Ca2 +) را حذف کنند. برخی از رزین های کاتیونی قوی می توانند فلزات سنگین را از آب آشامیدنی حذف کنند. رزین های کاتیونی قوی بر اثر اکسیداسیون آسب می بینند به همین دلیل باید مراقبت های ویژه ای انجام شود تا رزین های کاتیونی قوی در معرض مواد اکسیداسیون قرار نگیرند.
- رزین تبادل کاتیون ضعیف (WAC)
رزین تبادل کاتیون ضعیف (WAC) قادر هستن سختی موقت آب را از بین ببرند. به همین دلیل برای کاربردهای دیالیزاسیون مناسب هستند. از طرفی رزین های تبادل کاتیون ضعیف (WAC) مقاومت بالاتری نسبت به مواد اکسیداسیون دارند و مقاومت مکانیکی آن بالاتر است. از این رو، می تواند برای فرآیندهایی که دارای مواد اکسیداسیون از جمله پراکسید هیدروژن و کلر هستند انتخاب بهتری باشند.
رزین میکس بد
همانطور که از نام آنها مشخص است رزین های میکس بد ترکیبی از رزین های کاتیونی قوی و آنیونی قوی است. این رزین ها بیشتر به منظور حذف املاح با سختی بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند. به عنوان مثال با استفاده از رزین میکس بد می توان TDS آب ۴۰۰ را به صفر رساند. اگر سختی آب ورودی از این حد بیشتر باشد لازم است از مواد پیش تصفیه استفاده شود. پیشنهاد می شود از فیلتر های ممیران استفاده شود تا مواد و املاح آب به درجه مناسب برسد و بعد از آن از رزین های میکس بد استفاده شود و املاح مضر آب به صورت کامل حذف شوند.
رزین های میکس بد به دلیل داشتن رزین های کاتیونی و آنیونی قادرند کارایی بیشتری داشته باشند. رزین کاتیونی قوی می توانند می تواند یون های مثبت آب از جمله کلسیم، سدیم، منیزیم، آهن، منگنز و پتاسیم را جذب کند. این در حالی است که رزین های آنیونی قوی قادر هستند یون هایی با بار منفی مانند سولفات ها، کلریدها، کربنات ها، بی کربنات ها، نیترات ها و سیلیس را حذف کنند.
رزین تبادل یونی برای کاربردهای خاص
برخی از رزین های تبادل یونی برای کاربردهای خاص مورد استفاده قرار می گیرند. به صورت کلی، تولید کننده های رزین تبادل یونی اغلب به منظور نیازهای خاص صنایع و کاربران اقدام به تولیدات ویژه ای کرده اند. به عنوان مثال برای حذف عنصر خاصی از آب مانند نیترات رزین خاصی تعبیه شده است. همچنین، برای حذف عنصر آهن و منگنز به صورت منحصر به فرد رزین های خاصی تعبیه شده اند.
انواع رزین سختی گیر پرولایت
رزین های سختی گیر پرولایت برای کاربردهای صنعتی و آب آشامیدنی استفاده می شوند. منظور از نرم کردن آب در فرآیندهای صنعتی یعنی استفاده از رزین های تبادل یونی که بتوانند غلظت یون های کلسیم ومنیزیم در آب کاهش دهند. برایاین منظور رزین کاتیون اسید قوی (SAC) پرولایت مناسب است و با کلرید سدیم (آب نمک) بازسازی می شود. اما در زمانیکه TDS آب (سختی آب) بالا است. پرولایت پیشنهاد می کند رزین (SAC) با رزین کاتیون اسید ضعیف (WAC) استفاده شود. پرولایت پیشنهاد می کند زمانیکه در فرآیندهای تصفیه آب، سطح آهن یا کلر بالا است و یا دما بالاتر باشد. بهتر است از رزین های SAC یا SST درشت متخلخل استفاده شود. برخی از رزین های نرم کننده آب صنعتی پرولایت عبارتند از:
- نرم کننده میعانات : شامل رزین های سختی گیر پرولایت از جمله C150 ، PPC150 و SGC650 است که اغلب از جنس ژل استایرن ماکرو متخلخل با فرم سدیم است.
- نرم کننده و حذف آهن: شامل رزین های SSTC60، SSTC6000E، SSTPPC60 می باشد که از جنس پلی استایرن هستند و با فناوری پوسته کم عمق به فرم سدیم ساخته شده اند.
- نرم کننده آب خانگی : C100EFM نوعی رزین کاتیونی قوی با فرم سدیم و مش بندی ریز است که برای تصفیه آب آشامیدنی استفاده می شود.
- نرم کننده با راندمان بازسازی بالا: SSTC60، SSTC6000E، SSTPPC60 نوعی رزین های کاتیونی اسید قوی نرم کننده با درجه راندمان بازسازی بالا هستند که از فناوری پوسته عمق به فرم سدیم ساخته شده اند.
- نرم کننده آب با درجه سختی زیاد: رزین های PPC100H، SSTC104، SSTC80 از ساختار ژل پلی استایرن تشکیل شده اند و قادرند tds بالای آب را حذف کنند.
- نرم کننده آب در درجه حرارت بالا: رزین های پرولایت C150، PPC100H، SGC650، SSTC104، SSTC80 دارای مقاومت بیشتر نسبت به دما هستند و از نوع رزین کاتیونی اسید قوی با فرم های هیدروژن و سدیم می باشند.
- نرم کننده آب در صنایع: رزین های نرم کننده صنعتی پرولایت عبارتند از: C100EAg، C100، C100E، C100EFM، C100x10، PFC100، PPC100، PPC100E، SSTC60، SSTC6000E، SSTPPC60، SSTPPC80 که همگی از ژل استایرن هستند و همگی از نوع رزین کاتیونی اسید قوی می باشند.
- نرم کننده آب آشامیدنی، غذا و نوشیدنی: رزین های نرم کننده آب آشامیدنی، غذا و نوشیدنی پرولایت عبارتند از: ، C100EAg، C100EFM، C100S، C100x10E، PPC100E، SSTC6000E و رزین پرولایت C100E که این رزین های پرولایت نیز کاتیونی قوی از جنس ژل پلی استایرن هستند که برای گرید آب آشامیدنی مورد استفاده قرار می گیرند.
رزین های سختی گیر خاص پرولایت
برای حذف مواد خاص از آب پرولایت رزین های خاصی تعبیه کرده است. ما در ادامه همه این موارد را مورد بررسی قرار داده ایم.
- حذف آرسنیک از آب : برخی از رزین های سختی گیر پرولایت به منظور حذف یون های ارسنیک از آب تعبیه شده اند. رزین FerrIX™ A33E و رزین Purolite A300E از نمونه رزین های خاص پرولایت برای حذف آرسنیک موجود در آب هستند. برای حذف شکل پنج ظرفیتی آرسنیک رزین Purolite A300E پیشنهاد می شود. تنها نکته قابل اهمیت در این فرایند عدم ارتباط مواد اکسیداسیون با رزین است که باید قبل از تماس با رزین حذف شود.
- حذف نیترات از آب : یکی از رزین های موثر برای حذف یون های نیتراتدر آب که توسط برند پرولایت ساخته شده است. رزین Purolite® A520E است که نوعی رزین آنیونی پایه قوی محسوب می شود. از آمونیوم ۴ تایی با فرم کلرید ساخته شده است و برای گرید آب آشامیدنی است.
- حذف برومید یا بروماید از آب : مواد آلی مانند اسیدهای هیومیک، فولویک و تانیک که در آب ضدعفونی شده وجود دارند می تواند منجر به مواد سمی شوند. به همین دلیل لازم است از آب حذف شوند. پرولایت با ارائه رزین های تبادل یونی شامل رزین ماکرو متخلخل آنیون پایه قوی اکریلیک (SBA)، Purolite A860 مبتنی بر ژل، SBA Purolite A850 مبتنی بر ژل ، و همچنین رزین ماکرو متخلخل استایرنیک SBA Purolite A502P یک راهکار موثر برای سیستمهای سختتر که دارای TOC کلوئیدی و محلول هستند ارائه کرده است. برای حذف یون برماید از آب به صورت اختصاصی Purolite Bromide Plus/9218 مناسب است. اما برای حذف TOC از آب می توان از رزین های A502P، A850، A860، Tanex استفاده کرد.
- حذف پرکلرات از آب : برای حذف پرکلرات از آب رزین های خاص پرولایت عبارتند از:
- حذف PFAS از آب : A532E، A532EBF که هر دو از جنس ژل پلی استایرن با فرم کلرید یا بافر با گرید درجه آب اشامیدنی هستند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰