تلاش بی وقفه همتی و مهرعلیزاده برای جذب حمایت اصلاحات/ از اینها اصرار و از آنها انکار!
مهرعلیزاده و همتی که از نظر جریانات سیاسی به اصلاحات نزدیک هستند تلاش خودشان را برای جذب حمایت اصلاح طلبان بعد از اعلام احراز صلاحیتها کردند.
به گزارش تیتر داغ؛ بعد از آن که نتیجه بررسی صلاحیتهای کاندیداهای ریاست جمهوری از سوی شورای نگهبان اعلام و مشخص شد که هیچ یک از گزینههای اصلی اصلاح طلبان احراز صلاحیت نشدند، جبهه اصلاحات هم اعلام کرد که در انتخابات ریاست جمهوری گزینهای ندارد.
همین شرایط باعث شد تا محسن مهرعلیزاده و عبدالناصر همتی که از نظر جریانات سیاسی به اصلاح طلبان نزدیک هستند تلاش خودشان را برای جذب حمایت اصلاح طلبان آغاز کنند و نامه نگاریها آغاز شد تا بتوانند خودشان را در این دوره از انتخابات به عنوان کاندیدای اصلاح طلبان معرفی کنند. در ابتدا مهرعلیزاده طی اطلاعیهای برای جلب نظر جبهه اصلاحات، اعلام کرد دولت سوم اصلاحات را تشکیل میدهد، بعد از آن طی نامهای به بهزاد نبوی رئیس نهاد اجماع ساز اصلاح طلبان درخواست کرد که در این نهاد حضور یابد و برنامههای خود را به سمع اعضای جبهه برساند.
جالب است که اصلاح طلبان در سال ۸۴ که مهرعلیزاده نامزد انتخابات ریاست جمهوری شد هیچ گونه حمایتی از وی نکرده بودند، اما این بار مهرعلیزاده تمام تلاش خود را میکند تا بتواند مانند روحانی حمایت رئیس دولت اصلاحات را داشته باشد و مانند سال ۹۶ که روحانی با تّکرار خاتمی رای آورد این بار او هم رای جمع کند.
هر چند که اصلاح طلبان تاکنون چراغ سبزی به درخواستهای مهرعلیزاده نشان ندادهاند، اما او در کلام سعی میکند نظر هم جناحی هایش را جلب کند، اما گویا موفق نبوده است. به عنوان مثال محسن مهرعلیزاده در کلاب هاوس از این میگوید که افتخار دولتش حضور ظریف در کابینه است و یا گفته بود دولتی که تشکیل خواهم داد دولت سوم رئیس دولت اصلاحات است که همان ویژگیها در ابعاد مختلف اعم از اقتصادی، بینالملی و نشاط و آزادیهای اجتماعی و سیاسی را دارا باشد.
احمد شریف عضو شورای مرکزی جبهه اصلاحات ایران در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، درباره احتمال ورود رئیس دولت اصلاحات گفته بود: در این دوره احتمال ورود رئیس دولت اصلاحات خیلی کم است، البته اینکه او و اعضای احزاب اصلاح طلب در رای گیری مشارکت داشته باشند یک امر طبیعی است، زیرا اساسا اصلاح طلبان هرگونه تغییر را از طریق صندوقهای رای پیگیری میکنند. وقتی ما کاندیدایی که نظر ما را تامین کند نداریم یعنی امکان رقابت از جریان سیاسی ما گرفته شده و جریان اصلاحات برای این عدم معرفی کاندیدا مقصر نیست، زیرا جریان اصلاحات بیش از یک سال وقت گذاشت و شخصیتهایی را معرفی کرد که همین الان هم دارای مسئولیتهای مهمی در کشور هستند.
همچنین علی محمد نمازی عضو حزب کارگزاران سازندگی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درخصوص حمایت سید محمد خاتمی از یکی از دو چهره اصلاح طلب در انتخابات ۱۴۰۰، گفت: شرایط انتخابات پیش رو به نفعی است که اجازه حمایت رئیس دولت اصلاحات را از مهرعلیزاده و همتی نمیدهد. نمازی معتقد است رزومه مهرعلیزاده با رزومه روحانی قابل مقایسه نیست که بخواهد مانند روحانی مورد حمایت خاتمی قرار گیرد.
البته شرایط امروز جامعه مانند سال ۹۲ یا ۹۶ نیست، چراکه در سال ۹۲ اصلاح طلبان مقبولیت بیشتری در میان مردم داشتند که این مقبولیت در شرایط فعلی بسیار کم شده است، درحال حاضر اعتماد مردم به این جریان سیاسی به دلیل عملکرد ضعیف دولت فعلی کاسته شده و در مقابل جریان انقلاب، توانسته خود را در میان مردم به خوبی جا کند و اقبال عمومی را جلب کرده و این را تمامی نظرسنجیها تایید میکند.
در این باره مجید متقیفر سخنگوی جبهه پایداری در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، گفته بود که اصلاحات الان ظرفیت اجتماعی خود را کاملا از دست داده و به فکر یک فضای تنفس است تا بتواند حیات سیاسی خود را باز یابد، زیرا به شدت احساس خطر کرده و حتی ممکن است به کمای سیاسی بروند؛ لذا آنها وضعیتی ندارند که بتوانند در انتخابات حرفی برای گفتن داشته باشند و حتی انتخابات ۱۴۰۰ ممکن است اینها را عقبتر ببرد؛ این موضوعی است که آنها به شدت از آن نگرانند.
متقیفر معتقد است که اصلاحات حقیقتا خطاهای استراتژیک بسیاری داشته که مردم را همواره از آرمانهای خود مایوس کرده و حرفهایی راکه گفتهاند هیچ کدامشان اجرایی نشد و روحانی در اصل، آخرین میخ را بر تابوت اصلاحات زد؛ خلاصه اینها الان از گفتمان نظام و از عملکرد خودشان سیلی خورده اند. امروز اصلاحات در یک ورشکستگی کامل به سر میبرد و برای جلوگیری از این وضعیت در صدد هستند تا اقدامی انجام دهند که بتوانند زنده بمانند؛ بنابراین شما نباید این وضعیت را با جریان انقلابی مقایسه کنید، زیرا جریان انقلابی باقدرت جلو میرود، هر چند فراز و فرودهایی هم دارد.
اما بریم سراغ گزینه بعدی یعنی عبدالناصر همتی که او هم مانند مهرعلیزاده تلاش میکند تا از سوی اصلاح طلبان مورد حمایت قرار گیرد. البته وضع همتی، از مهرعلیزاده بهتر است چراکه او توانسته بعد از صحبت هایش در کلاب هاوس نظر برخی از احزاب اصلاحات مانند کارگزاران را به سمت و سوی خود بکشد. وقتی همتی در کلاب هاوس درباره FATF، ارز، بورس و برجام سخن گفت و هدفش برای حضور در انتخابات را این گونه توضیح داد که آمده تا حسن روحانی آخرین رئیس جمهور ایران نباشد! او نظرش را درباره حصر سران فتنه، ظریف، دیپلماسی، و … بیان کرد که مورد خوشایند اصلاحطلبان بوده است.
به دنبال این صحبتهای همتی در کلاب هاوس غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران اعلام کرده بود که «تمایل قطعی دوستان ما در کارگزاران حتماً این است که در انتخابات از آقای همتی حمایت کرده و برای ایشان تبلیغ کنیم و برنامههای ایشان را برای مردم در انتخابات توضیح دهیم».
البته این حمایت تنها یکی از احزاب اصلاح طلب بود که از همتی صورت گرفت و سایر احزاب اصلاح طلب تا این لحظه نظر مثبتی بر آقایان همتی و مهرعلیزاده نداشته اند، هرچند هنوز مشخص نیست که جبهه اصلاحات در نهایت پشت کدام یک از این دو نفر میایستد و یا اصلا از کسی حمایت میکند؟ تاکنون که موضع اصلاحات گویای این است که همتی و مهرعلیزاده نمیتوانند کاندیدای ما باشند، اما باید منتظر ماند چراکه این امکان وجود دارد اگر در نظر سنجیها درصد بالایی از آرا به سوی همتی یا مهرعلیزاده باشد نظر این جریان سیاسی هم تغییر کند، اما آنچه که محرز است، شرایط مبهم انتخابات ۱۴۰۰ اجازه ارزیابی زیادی از نتیجه نهایی انتخابات را نمیدهد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰