توده سینه چیست؟ نحوه ایجاد و درمان آن چگونه است؟
بنا به دلایل مختلفی، امکان ایجاد توده سینه وجود دارد. تودهها میتوانند سخت، صاف، نرم یا گرد باشند. در بیشتر مواقع، وجود توده یا غده در سینه به معنای ابتلا به سرطان نیست. بسیاری از شرایط و عوامل دیگر هم عوارضی مشابه، در پستانها به وجود میآورند. برای درمان هم باید به علت توده
بنا به دلایل مختلفی، امکان ایجاد توده سینه وجود دارد. تودهها میتوانند سخت، صاف، نرم یا گرد باشند. در بیشتر مواقع، وجود توده یا غده در سینه به معنای ابتلا به سرطان نیست. بسیاری از شرایط و عوامل دیگر هم عوارضی مشابه، در پستانها به وجود میآورند. برای درمان هم باید به علت توده در سینه زنان دقت شود. با مراجعه به دکتر زنان و جراح، انواع کیست سینه و تودهها بررسی میشوند. گاهی اوقات، بروز تودهها با علامتهایی مانند درد سینه همراه است. گاهی هم در معاینات ماهانه و در مسیر غربالگری سرطان سینه به تودهها برخورد میکنید. در هر حال، باید با مراجعه به موقع به پزشک، از نگرانی خود کم کنید و در صورت نیاز، اقداماتی مانند درمانهای پیشگیرانه سرطان سینه را پیش بگیرید.
توده یا غده در سینه زنان چیست؟
توده سینه ایجاد غدهای در پستان است که به دلایل مختلفی از جمله ابتلا به سرطان به وجود میآید. البته وجود توده در پستان، حتماً و لزوماً به معنای سرطانیبودن آن نیست. بسیاری از تودههای موجود در سینه، خوشخیماند. از هر ۱۰ توده سینه، ۸ مورد غیرسرطانی هستند. اگر تودهای در سینه یا زیر بازو احساس کردید، وحشت نکنید. پزشکی که جراح است یا دکتری که میداند تخصص زنان و زایمان چیست، به شما در تعیین وضعیت کمک خواهد کرد.
یادتان باشد، همانطور که وجود توده در سینه، به معنای ابتلا به سرطان نیست، نبود آن هم قطعاً دلیلی بر نبود سرطان در بدن نیست. بنابراین، اهمیت ماموگرافی را دستکم نگیرید. زنان بالای ۱۸ سال باید خودآزمایی پستان ماهانه انجام دهند و بعد از رسیدن به ۴۰ سالگی، انجام سالانه ماموگرافی را از یاد نبرند. توده در سینه سمت چپ زنان یا راست به وجود میآید و با معاینه ماهانه، امکان شناسایی بسیاری از مشکلات در زمان مناسب، مقدور میشود.
علائم وجود توده در سینه چیست؟
توده در سینه سمت راست زنان یا پستان سمت چپ میتواند به سختی یک سنگ یا مانند انگور یا نخود احساس شود. تودههای سینه در بافت پستان یا نزدیک ناحیه زیر بغل ایجاد میشوند. علائم وجود توده به شکلهای مختلفی حس میشود، از جمله به شکلهای زیر:
· متحرک
· نرم یا لزج
· سخت و محکم
· دارای حالت برآمده
· به شکل گرد یا نامنظم
· با بافت صاف یا اسفنجی
علاوه بر اینها، شاید متوجه شوید که توده در زمان لمس، دردناک یا حساس است. این وضعیت لزوماً نشانه یک مشکلی جدی نیست. احتمال دارد که درد با شروع دوره قاعدگی از بین برود و شاید از عوارض قبل از پریودشدن باشد. به ویژگیها و شکل تودههای خوشخیم دقت کنید.
گاهی اوقات، وجود توده در سینه با تغییرات نوک پستان همراه است؛ مانند چرخش نوک سینه به سمت داخل یا ترشح مایعات شفاف یا خونی. به خاطر داشته باشید که وجود توده در سینه در هنگام شیردهی میتواند نشانهای از گرفتگی مجرای شیر باشد. اگر این غده در عرض چند روز از بین نرفت، باید به دکتر زنان و زایمان مراجعه کنید.
چه تودههایی سرطانی هستند؟
تودههای سرطانی سینه اغلب به عنوان تومورهای بدخیم شناخته میشوند. تومور بدخیم تودهای از بافت غیرطبیعی است که از سلولهای سرطانی تشکیل میشود. این تودهها از نظر اندازه و بافت متفاوت هستند و ممکن است، دردناک باشند. گاهی اوقات، این تودهها از راه پوست و با لمسکردن احساس میشوند. بروز علائم تودههای بدخیم سینه، حتماً نیاز به پیگیری دارد:
· تودهای که با بافت بخشهای دیگر سینه تفاوت دارد.
· تودهای که شروع به تغییر شکل و ظاهر میکند.
· تودهای که بعد از قاعدگی از بین نمیرود.
· تودهای که باعث درد یا ناراحتی میشود.
بعد از پیداکردن توده نترسید و روحیه خود را از دست ندهید. یادتان باشد که حتی اگر غده در سینه بدخیم هم باشد، امکان درمان با تشخیص فوری بسیار زیاد است.
دلایل ایجاد توده در پستان چیست؟
تودههای سینه به دلایل مختلفی در بدن به وجود میآیند و در بیشتر موارد بافت غیرسرطانیاند که به آنها فیبروآدنوم میگویند. در موارد بسیاری هم ناشی از تجمع مایع یا همان کیست هستند. در برخی موارد، تودهها حکایت از رشد سلولهای سرطانی در بدن دارند. پای عوامل بسیار مختلفی هم در ابتلا به سرطان پستان به میان است. این روزها، درمانهای متنوعی برای انواع سرطان سینه وجود دارد و اگر تودهای سرطانی در بدنتان احساس شد، نهراسید و برای دریافت درمان مناسب، اقدام کنید.
در سینه مردان هم توده شکل میگیرد؟
امکان بروز توده در سینه مردان هم وجود دارد. مردان میتوانند به بیماری ژنیکوماستی مبتلا شوند. این وضعیت باعث حساسشدن سینهها میشود و ممکن است، با ایجاد توده لاستیکی سینه در زیر نوک پستان همراه شود. علت بروز مشکل عدم تعادل هورمونی است. در پی مصرف برخی داروها هم این مشکل به عنوان یک عارضه جانبی رخ میدهد. دقت کنید که مردان هم میتوانند به سرطان سینه مبتلا شوند، پس هرگونه توده در ناحیه پستان را جدی بگیرند. بررسی درد نوک سینه در زنان و مردان یا تغییرات بافت پستان، نیاز به پیگیری دارند.
راه پیشگیری از ایجاد توده در سینه چیست؟
برای پیشگیری از درگیرشدن با تودههای سینه، بهتر است که با اقدامات پیشگیرانه بیشتر آشنا شوید. برای مثال، به توصیههای زیر دقت داشته باشید و با رعایت نکاتی، مانع از بروز سرطان یا تودههای دیگر در بافت پستان شوید:
· تغییر سبک زندگی با رعایت وزن متعادل، مصرف میوهها، سبزیجات، غلات کامل و لبنیات کم چرب، کاهش مصرف چربیهای اشباع شده و قند
· خودآزمایی سینه و شناخت تراکم بافت سینه، شکل و اندازه طبیعی آن برای بررسی تغییرات بافت سینه
· انجام منظم ماموگرافی در سن مناسب و معاینه دورهای نزد پزشک
اگر سابقه سرطان سینه در خانوادهتان وجود دارد، حتماً به چکاپها و معاینه بالینی سینه دقت داشته باشید. عوامل خطر سرطان سینه و علائم مانند تورم سینه را بشناسید و خود را از آنها دور نگه دارید.
برای درمان توده سینه باید به چه پزشکی مراجعه کنید؟
اگر توده سینه دارید، باید به دکتر زنان مراجعه کنید. مراجعه به جراح عمومی هم در این زمینه مفید خواهد بود. این متخصصان با بررسی غده در سینه، به شما در تشخیص وضعیت کمک میکنند. با ماموگرافی یا سونوگرافی سینه، امکان بررسی سرطان سینه و انواع تودهها به وجود میآید. برای کشف علت توده در سینه زنان هم نیاز به مراجعه به پزشک دارید. اگر علائم سرطان سینه در بیماری مشاهده شود، نیاز به پیگیریهای تشخیصی جدیتر خواهد بود. برای مثال، برای تشخیص تودههای بدخیم سینه، به بافت و تراکم پستان توجه میشود. ضمن اینکه با روشی مانند بیوپسی سینه، نوع و ماهیت غده مورد ارزیابی قرار میگیرد.
تشخیص و درمان اختلالات سیستم تولید مثل زنان، مشاوره جنسی و بارداری، تخصص دکتر زنان و زایمان است. از مهمترین وظایف دکتر زنان میتوان به مراقبتهای پیش و بعد از زایمان، مراقبتهای پس از زایمان، مدیریت درد زایمان و مشاوره باروری اشاره کرد. متخصص زنان و زایمان به درمان بیماریهایی مثل عفونتهای زنان، اندومتریوز، پولیپ رحم، فیبروم رحم، پرهاکلامپسی، سندروم تخمدان پلیکیستیک میپردازد. در صورت ابتلا به این بیماریها، برای اخذ نوبت دکتر زنان میتوانید از نوبت دهی دکتر زنان و زایمان در سایت دکتردکتر(https://drdr.ir/) استفاده کنید.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰