منافی پور، در نشست خبری نخستین سوگواره بین المللی سفینه النجاه، بیان کرد:
خداوند صانع عاشورا بود و نقشه تربیت انسان را قبل از خلقت داشت
دبیر نخستین سوگواره بین المللی سفینه النجاه گفت: رسالت انبیا زمینه سازی برای بروز و ظهور پیامبر ختمی مرتب بوده است و بعد از مبعوث شدن پیامبر (ص) نیز امیرالمومنین (ع) برای تبیین دین خدا به ولایت رسیدند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی و اجتماعی سایت خبری تیتر داغ، نشست خبری نخستین سوگواره بین المللی سفینه النجاه، صبح امروز ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، با حضور داوود منافی پور دبیر سوگواره، محسن مؤمنی شریف مشاور دبیر سوگواره، مجید اسماعیلی عضو هیئت اندیشه ورز سوگواره، محمد رسولی مسئول گروه ادبیات و شعر و جمعی از اصحاب رسانه، در آستان امامزاده صالح تجریش برگزار شد.
داوود منافی پور دبیر نخستین سوگواره بین المللی سفینه النجاه
داوود منافی پور، دبیر نخستین سوگواره بین المللی سفینه النجاه، در ابتدای این نشست خبری گفت: امروز پرچمی که گرد آن جمع شده ایم در آینده ای نه چندان پرچم قیام منجی ما خواهد بود. این سوگواره بین المللی امسال با موضوع پیراهن معظم حضرت سیدالشهدا (ع) برگزار می شود.
وی با اشاره به اینکه ۱۲۴ هزار پیامبر مرسل شدند تا انسان به فلاح برسد، بیان کرد: از ابتدای خلقت قابیلیان با هابیلیان در جنگ بودند و در مسیر رسیدن به توحید پیامبران زیادی سختی کشیدند تا ما در آرامش و آسایش باشیم، از طرفی رسالت انبیا رساندن انسان به اعتقاداتی است که ما را به نبوت و ولایت برساند.
منافی پور ادامه داد: رسالت انبیا زمینه سازی برای بروز و ظهور پیامبر ختمی مرتب بوده است و بعد از مبعوث شدن پیامبر (ص) نیز امیرالمومنین (ع) برای تبیین دین خدا به ولایت رسیدند، اما ما شاهد بودیم که بعد از رحلت پیامبر (ص) راهزنان و سارقان تلاش کردند که طریق هدایت انسان را منحرف کنند و سقیفه را تشکیل دادند و ثمره سقیفه روزعاشورا شد. عاشورا نقطه تلاقی عقل و جهل، سیاهی و سفیدی بود. اما ما بعد از یک هزار و ۱۴۰۰ سال به جهت پیروی از ۱۴ معصوم در حال حاضر به مسیر ظهور رسیده ایم.
وی با اشاره به اینکه خداوند صانع عاشورا بود و نقشه تربیت انسان را قبل از خلقت داشت، ابراز کرد: وقتی که واقعه کربلا رخ داد، حضرت زینب(س) پیام رسان کربلا شد و این صدا را به جهانیان رساند. خداوند پیش از خلقت، پیراهنی خلق کرد که به حضرت آدم اهدا شد تا توبه او قبول شود و همه پیامبران از این پیراهن بهره بردهاند. این پیراهن که از بهشت نازل شده است به پیامبر(ص) و بعد از ایشان به ائمه(ع) رسید و به حضرت زینب(س) داده شد که قبل از شهادت به امام حسین(ع) دادند و این پیراهن پس از شهادت امام حسین(ع) به دست سایر امامان رسید و اکنون در اختیار امام زمان(عج) است که در زمان قیام حضرت با این پیراهن قیام خواهند نمود.
دبیر نخستین سوگواره سفینهالنجاه افزود: این پیراهن نماد ظلمی است که در کربلا صورت گرفت و سند خونخواهی امام حسین(ع) است و ما باید قبل از ظهور این پیراهن را به جهان معرفی و حقمان را طلب نماییم و این پیراهن را به عنوان کتاب و سند عاشورا در دنیا مطرح کنیم. زیرا که امام حسین (ع) به دنبال احیای رسالت نبوی بود و آن امام با اهدای خون قلبش تلاش داشت بندگان را به سمت نور هدایت کند.
وی با اشاره به اینکه پیراهن حضرت سیدالشهدا (ع) سیمای مظلومیت کربلا است، خاطرنشان کرد: تاریخ نیازمند تصویر و نماد است و این پیراهن داستان ظلم کربلا را در همه اعصار بیان کرده است؛ به همین جهت لازم است ما این پیراهن را به عنوان نماد عاشورا به دنیا معرفی کنیم و از اندیشمندان می خواهیم در این زمینه به خلق اثر بپردازند.
محسن مؤمنی شریف مشاور دبیر نخستین سوگواره بین المللی سفینه النجاه
محسن مؤمنی شریف، مشاور دبیر نخستین سوگواره بین المللی سفینه النجاه، در ادامه این نشست خبری گفت: سوگواره بینالمللی سفینه النجاه توسط عدهای از ارادتمندان حضرت سیدالشهدا (ع) و اهل بیت علیهم السلام طراحی و پشتیبانی میشود و هر سال با موضوعاتی مرتبط با امام حسین و قیام کربلا برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه موضوع امسال سوگواره پیراهن معظم حضرت سیدالشهدا (ع) به عنوان نماد شیعه است، گفت: سوگواره بینالمللی سفینه النجاه در سالهای آتی با موضوعات دیگر برگزار خواهد شد. دبیر سوگواره بینالمللی سفینه النجاه آقای منافی پور هستند. در بخش شعر آقای محمود کسری، در بخش ادبی آقای محمد رسولی، در بخش داستان و ناداستان آقای مهدی قزلی، در بخش هنرهای نمایشی آقای کوروش زارعی، در بخش موسیقی آقای سید حسین متولیان، در بخش هنرهای تجسمی آقای نجابتی، در بخش نقاشی آقای عبدالحمید قدیریان و در بخش هنرهای رسانهای و پادکست آقای حامد عسکری در اولین دوره سوگواره بینالمللی سفینه النجاه با ما همکاری خواهند کرد.
مجید اسماعیلی عضو هیئت اندیشه ورز سوگواره بین المللی سفینه النجاه
مجید اسماعیلی، عضو هیئت اندیشه ورز سوگواره بین المللی سفینه النجاه، در ادامه این نشست خبری گفت: موضوع حضرت سیدالشهدا (ع)، از مهمترین مسایل تشیع است. سیدالشهدا (ع) همواره مورد تهاجم جریان شیطانی قرار گرفته و مورد تحریفات بوده است و همواره شاهد بوده ایم که تمدن ناپاک به دنبال آن است که موضوع عاشورا را کوچک جلوه دهد و با این کوچک جلوه دادن موجب حذف آن شوند.
وی خاطرنشان کرد: از طرفی به دنبال مادی کردن بحث واقعه عاشورا هستند تا از این طریق آن را کم اهمیت جلوه دهند اما این تقدیر الهی است که حضرت سیدالشهدا (ع) با موضوع پیراهن سیدالشهدا(ع) آشکار شود.
عضو هیئت اندیشه ورز سوگواره بین المللی سفینه النجاه ادامه داد: به برکت شما امیدواریم این موضوع زیست شیعی به زیست امام حسین (ع) تبدیل شود چرا که هر کس به سفینه النجاه متصل شد، نجات پیدا کرد.
محمد رسولی مسئول گروه ادبیات و شعر دبیر نخستین سوگواره بین المللی سفینه النجاه
محمد رسولی، مسئول گروه ادبیات و شعر، در ادامه این نشست خبری گفت: سوگواره در سه بخش علمی، ادبیات و هنر برگزار می شود و در هر رشته اساتید مجرب و کارکرده حضور دارند و هر بخش سرگروههایی دارد که گروه داوری را تعیین میکنند. بخش شعر همه انواع و قالبهای شعر، ترانه و نوحه را در برمیگیرد و محدودیت سنی و تعداد آثار وجود ندارد. بخش داستان، سرود، پادکست، کتیبه، پرچم، مجسمهسازی، هنرهای نمایشی، موسیقی و هر نوع قالب هنری نیز قابلیت شرکت در سوگواره را دارند.
وی ادامه داد: سایت سوگواره از امروز فعال است و فراخوان در دسترس عموم قرار گرفته است و نیمه دوم محرم اختتامیه سوگواره برگزار می شود.
بنا به این گزارش، در پایان این مراسم از پوستر نخستین سوگواره بین المللی سفینه النجاه رونمایی شد.
بنا به این گزارش، این سوگواره در بخشهای علمی، ادبی و هنری و در ۱۲ محور برگزار میشود و آثار مربوط در زبانهای فارسی، عربی، انگلیسی و اردو خلق خواهند شد.
بخشهای مختلف سوگواره شامل بخش علمی _ هنری – ادبی است که بخش علمی شامل: مقاله علمی، پایان نامه، رساله، بخش هنری شامل: هنرهای دیجیتال (طراحی گرافیکی، پوستر، تصویرسازی و نقاشی دیجیتال، موشن گرافیک و تولید هنری با استفاده از فناوریهای مدرن) هنرهای مرتبط بارسانه (فیلم کوتاه ۳دقیقه ای، فیلمنامه نویسی، مستند، نماهنگ، پادکست، تولید موسیقی برای تولیدات رسانهای) فتوگرافی (عکاسی، تصویربرداری در ابعاد مختلف از عکسهای خبری گرفته تا هنری) هنرهای تجسمی (نقاشی، مجسمه سازی و…) – بخش ادبی شامل: شعر (قالبهای مثنوی، غزل، قصیده، قطعه، دوبیتی، رباعی، ترجیع بند، مستزاد، مسمّط، ترکیب بند، ترجیع بند)، متن، قطعه ادبی و… و بخش ایده و طرح شامل: طرحها و ایدههای در زمینه موضوعات سوگواره است که هدف از این بخش، ایجاد خلاقیت و نوآوری در زمینههای یادشده است.
خبرنگار: کوروش جم
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰