روش های صرفه جویی در مصرف انرژی در صنایع
با افزایش یا کاهش قابل ملاحظه دما در ماههای مختلف سال، صرفه جویی در مصرف انرژی در محل کار به دغدغهی بسیاری از کارفرمایان تبدیل میشود. این موضوع جدا از اثرات زیستمحیطی، به دلیل هزینههای سرسامآوری که روی دست تولیدکنندگان یا ارائهدهندگان خدمات میگذارد حائز اهمیت است. شاید بتوان دو راه صرفه جویی در مصرف
با افزایش یا کاهش قابل ملاحظه دما در ماههای مختلف سال، صرفه جویی در مصرف انرژی در محل کار به دغدغهی بسیاری از کارفرمایان تبدیل میشود. این موضوع جدا از اثرات زیستمحیطی، به دلیل هزینههای سرسامآوری که روی دست تولیدکنندگان یا ارائهدهندگان خدمات میگذارد حائز اهمیت است.
شاید بتوان دو راه صرفه جویی در مصرف انرژی را بهعنوان راهکارهای اصلی برشمرد که یکی از آنها کاهش مصرف و دیگری افزایش بهرهوری است.
بسیاری از کارفرماها به دنبال روش های کاهش مصرف انرژی در صنعت میگردند، درحالیکه گاهی با رفع ایراد دستگاههای گرمایشی و سرمایشی و افزایش بهرهوری آنها میتوان به نتیجه بهتری رسید. این فرایند میتواند شامل تعمیر چیلر یا اجزای خاص آن نظیر تعمیر کمپرسور باشد که در ادامه مورد بررسی قرار میگیرد.
صرفه جویی در مصرف انرژی در ساختمان
وقتی بدون چکاپ و بررسی سالانه دستگاههای خنککننده یا گرمکننده به دنبال راهکارهای کاهش مصرف انرژی در ادارات میگردید، شاید هیچ راهی جز کاهش بیشازحد انرژی استفادهشده برای جبران مصرف زیاد آب و برق نداشته باشید.
اگر به چنین مرحلهای رسیدید، مطمئن باشید بهرهوری دستگاه شما پایین آمده و نیاز به یک معاینه و تعمیر اساسی دارد. این عیبیابی میتواند تنها شامل رفع ایرادات سطحی نظیر پاکسازی گرد و غبار باشد و یا به اجزای داخلی و اصلی دستگاه همچون تعمیر کمپرسور مربوط شود.
بنابراین توصیه میشود تعمیر چیلر صنعتی محل کار خود را جدی بگیرید و با اصول اولیه آن آشنا شوید.
راهکارهای بهینه سازی مصرف انرژی در کارخانجات
بخش اعظمی از مسئولیت خنکسازی یا گرمایش محیط کار در مشاغل گوناگون، بر عهده دستگاههایی نظیر چیلر است. از طرفی بسیاری از کارخانجات در فرایند تولیدی خود نیازمند مصرف برق، آب و گاز زیادی هستند که باید بهطور پایدار تأمین شود.
یک سیستم معیوب سرمایش و گرمایش میتواند بار اضافی زیادی به شبکههای انرژی کارخانه تحمیل کند که عملکرد اصلی مجموعه را نیز تحتالشعاع قرار میدهد. اگر چنین مشکلی برای شما پیش آمد، با تهیه چک لیست تعمیر و نگهداری چیلر و همچنین سرویس چیلر توسط مجموعههای متخصص میتوانید روند عملکرد آن را تحت نظر بگیرید.
آموزش تعمیر و نگهداری چیلر هم تا حدودی میتواند در ایرادات سطحی کمککننده باشد، اما برای رفع مشکلات اساسی باید به سراغ تکنسینهای این حوزه رفت.
تعمیر انواع چیلر
همانطور که اشاره شد بخشی از فرایند کاهش مصرف برق صنعتی به کمک تعمیر چیلر انجام میگیرد. این دستگاه که وظیفه تهویه هوای ساختمان را بر عهده دارد، در انواع گوناگونی تولید میشود و از طرفی هزینههای مربوط به آن نظیر قیمت خرید دستگاه، هزینه سرویس چیلر و راهاندازی آن، هزینه شارژ گاز چیلر و… نسبتاً زیاد است.
بنابراین شما نمیتوانید به تنهایی آموزش تعمیرات چیلر در مدلهای مختلف آن را فرابگیرید و با هر خرابی، خودتان دست به آچار شوید. ممکن است در بسیاری از قطعات و اجزا، تعمیر چیلر خانگی تفاوتهای زیادی با تعمیر چیلر اسکرو یا مدلهای جذبی، تراکمی، سقفی و… داشته باشد.
آنچه مهم است این است که ایراد اصلی دستگاه به دقت پیدا شود و اصولیترین روش تعمیر و رفع عیب روی آن انجام گیرد.
بهینه ترین چیلرها برای صنایع کدامند؟
پاسخ به این سوال کار سادهای نیست و علاوهبر اینکه به ویژگیهای مختلف محیط کار شما بستگی دارد، باید نیاز و هدفتان را هم در نظر بگیرد. به عنوان مثال، بیشتر افراد با چالش نگهداری چیلر تراکمی مواجهاند؛ زیرا این دستگاه رایجترین نوع چیلر است که از چرخه سردسازی بخار متراکم به منظور تولید آب سرد بهره میبرد.
از آنجایی که در این دستگاه، برق توسط موتور محرک کمپرسور چیلر مصرف میشود، بسیاری از ایرادات آن با تعمیر کمپرسور برطرف میگردد. البته تعمیر چیلر تراکمی به نوع آن از قبیل چیلرهای آب–خنک و چیلرهای هوا–خنک هم بستگی دارد و اعلام نظر نهایی و اقدام مناسب، نیازمند بررسی و تشخیص دقیق خرابی است.
چگونه مصرف انرژی چیلر را کاهش دهیم؟
بخشی از راهکارهای کاهش مصرف انرژی چیلرها به منظور مدیریت مصرف برق صنایع و جلوگیری از هدررفت منابع، به فرایند توسعه ساختار و بهروزرسانی فناوری آنها توسط تولیدکنندگان مربوط میشود.
تغییراتی همچون بهبود مبدلهای حرارتی، پیشرفت فناوری کمپرسور، استفاده از فناوری ریزپردازندهها و PLC ها، تعبیه الگوریتمهای پیشرفته در سیستم و… تا حد زیادی مصرف انرژی توسط چیلرها را مدیریت کرده و کاهش داده است. با وجود این، تعمیر چیلر و رفع ایرادات اجزای داخلی از قبیل تعمیر کمپرسور کولر نیز روی دیگر سکهی افزایش بهرهوری خنککنندههاست.
بسته به نوع فن برج خنککننده، نوع پمپ آب، کیفیت لولهها و صفحات و بهطور کلی سیستم عملکردی دستگاه میتوان ضمن تعمیر چیلر جذبی یا مدلهای دیگر، به جلوگیری از هدررفت میزان برق و آب مصرفی کمک کرد.
چند دستورالعمل کلیدی و کاربردی
تولیدکنندگان معمولاً نکات ضروری را در کاتالوگ محصول برای تیم تعمیر و نگهداری تأسیسات، مهندسان و پیمانکاران موتورخانه و همچنین کاربران معمولی ارائه میدهند که باید به دقت دنبال شود. تمیز کردن مداوم مبدلهای حرارتی و کندانسورهای خنککننده هوا توسط تکنسین مربوطه ضرورت دارد.
جایگزینی اجزای برنامهریزیشده را طبق دستورالعمل تولیدکننده انجام دهید و پارامترهایی همچون دما و فشار را بهصورت منظم اندازهگیری نمایید. شارژ مبرد نیز باید مرتباً مورد بررسی قرار گیرد و هرگونه نشت فوراً برطرف شود. سعی کنید نشت آب از چیلرها و هر نوع نشت حاصل از مواد شیمیایی تصفیهکننده آب را به دقت یافته و تعمیر کنید.
تأثیر دمای آب در بازدهی چیلر
یکی از عوامل اثرگذار بر افزایش بازدهی چیلرها، بالا بردن دمای آب سرد یا کم کردن دمای آب کندانسور است که البته باید در محدوده اعلامشده توسط تولیدکننده انجام گیرد. معمولاً هر ۱ درجه کاهش دمای آب کندانسور یا افزایش دمای آب سرد میتواند ۲ تا ۳ درصد بهرهوری چیلر را بالا ببرد.
چنین روشی برای محیط کارخانجات و صنایعی که دمای معتدل و مناسبی دارند کاربردی است. در صورتی که تغییر دمای آب هم اثری روی بهبود بازدهی دستگاه نداشت، برای تعمیر آن باید از یک تعمیر کار چیلر کمک بگیرید.
فدک تهویه؛ مرجع خدمات تخصصی سرویس چیلر
تیم مجرب فدک تهویه با ارائه خدمات حرفهای –از سرویس چیلر سقفی و دستگاههای ایستاده تا تعمیر و رفع عیب آنها– آماده ارائه سرویسهای تخصصی به مشتریان ارجمند است. شما میتوانید با مقایسه کیفیت خدمات کولرگازی و همچنین هزینههای ارائهشده نظیر قیمت تعمیر کمپرسور کولر گازی و… سرویس کامل تجهیزات سرمایشی و گرمایشی خود را به این مجموعه بسپارید.
اگر به دنبال تعمیرکار چیلر در تهران میگردید، کافیست سری به وبسایت فدک تهویه به نشانی fadaktahvieh.com بزنید و با تیم پشتیبانی مجموعه ارتباط بگیرید.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰