سوار بر سایوز روسی؛
ماهوارههای ایرانی «هدهد» و «کوثر» با موفقیت به فضا پرتاب شدند
ماهوارههای ایرانی «هدهد» و «کوثر» در حالی که رئیس سازمان فضایی ایران، اعضای تیم سازنده ماهوارهها و خبرنگاران به تماشای آن نشسته بودند با موفقیت به فضا پرتاب شد.
همزمان با این پرتاب رئیس سازمان فضایی ایران، تعدادی از اعضای تیم سازنده ماهوارهها و خبرنگاران رسانهها در پژوهشگاه فضایی ایران، به تماشای پخش زنده این پرتاب به نقطهمداری مورد نظر نشستند.
ماهواره «کوثر» که ۳۰ کیلوگرم وزن دارد و عمر مداری آن بیش از ۳ سال تخمین زده شده، مجهز به دوربینهایی در طیف NIR و RGB و نخستین ماهواره ایرانی با وضوح متوسط ۳.۴۵ متر GSD (فاصله نمونهبرداری از زمین) است که به معنای پیشرفتهترین ماهواره تا سال ۱۴۰۰ در ایران است.
ماهواره کوثر برای کاربردهای کشاورزی، نقشه برداری و حدنگاری مناسب است و محدوده تصویر رنگی آن ۱۵ کیلومتر و نرخ تصویربرداری ۶ فریم بر ثانیه دارد و میانگین سن تیم سازنده این ماهواره ۲۶ سال اعلام شده است.
«هدهد» یک ماهواره با استاندارد ماهوارههای مکعبی است و مأموریت آن ایجاد بستر اختصاصی ارائه خدمات اینترنت اشیا بینالمللی باند باریک است. بیشترین کاربرد خدمات ماهواره هدهد در بخشهای کشاورزی، حملونقل و تدارکات و محیط زیست است.
وزن این ماهواره چهار کیلوگرم و ارتفاع مداری آن ۵۰۰ کیلومتر است و عمر مداری چهار سال دارد و برای مقاصد کشاورزی و نقشهبرداری مورد استفاده قرار میگیرد.
سالاریه: سازمان فضایی آرزو داشت که روزی بخش خصوصی سکان صنعت فضایی را به دست بگیرد
سالاریه رئیس سازمان فضایی با اشاره به موفقیت بخش خصوصی در پرتاب دو ماهواره هد هد و کوثر گفت: سازمان فضایی روزی آرزو داشت که روزی بخش خصوصی سکان صنعت فضایی را به دست بگیرد.
وی گفت: حضور و اثربخشی مؤثر بخش خصوصی ما اساساً امکان رسیدن به نقاط ترسیم شده را نداشت مگر با حمایت بخش دولتی.
سالاریه تاکید کرد: بخش خصوصی توانست در یک فضای رقابتی و با در نظر گرفتن معیارهای بازار و با نگاه تجاری به صنعت تجاری ورود کند.
وی همچنین اضافه کرد که بخشهای دولتی، دانشگاهی و پژوههای ما در عرصههای مختلف فعالیتهای زیادی انجام دادند و همه آن فعالیتها مقدمهای هست برای ورود به عرصه صنعت فضایی توسط بخش خصوصی.
پرتابهای بینالمللی و داخلی خواهیم داشت
سالاریه همچنین با اشاره به پروژههای آتی گفت: پرتاب در ماههای گذشته داشتیم که ماهواره چمران پرتاب شد که تستهای آن با موفقیت انجام شده است و گزارش آن در سایت سازمان فضایی آمد.
پرتابهای دیگری هم پیشبینی کردهایم تا پایان سال که هم بینالمللی و هم داخلی خواهند بود و توسط پرتابگر سیمرغ و پرتابگر قائم انجام خواهند گرفت.
رئیس سازمان فضایی همچنین در پاسخ به این سوال خبرنگار که در آینده چه نوع پرتابگر خارجی به فضا پرتاب خواهیم کرد گفت: یک کار بسیار بزرگ و ارزشمند که سازمان فضایی ایران شروع کرده ساخت پایگاه فضایی چابهار هست که به نوعی خودش محل پرتاب است.
سالاریه با اشاره به مدار لازم برای قرارگیری ماهوارههای ایرانی گفت: مداری که ماهوارههای سنجشی مان معمولاً در آن قرار میگیرند مدار خورشید آهنگ هست که از پایگاههای داخلی کشورمان امکان پرتاب و رسیدن به این مدار ممکن نیست.
سالاریه اضافه کرد که سال گذشته پارس ۱ را از همین پایگاه روسی پرتاب کردیم اما انشالله با احداث پایگاه چابهار امکان دسترسی به آن مدارها را خواهیم داشت.
تا ۴ ساعت آینده ماهوارههای هدهد و کوثر به مدار تزریق میشود
همچنین ۶ ساعت زمان میبرد تا اولین سیگنالها از ماهواره دریافت شود.
شادی حضار در پژوهشگاه فضایی ایران پس از پرتاب موفق ماهوارههای ایرانی
به گزارش خبرنگار مهر، پژوهشگاه فضایی ایران هنگام پرتاب ماهوارههای هدهد و کوثر حال و هوایی مملو از هیجان و خوشحالی را تجربه کرد.
ماهوارههای ایرانی به فضا پرتاب شدند
ماهوارههای تمام ایرانی «هدهد» و «کوثر» سوار بر سایوز روسی به فضا پرتاب شدند.
جزئیات و مشخصات فنی ماهوارهبر سایوز
پرتابگر ماهواره سایوز از نوع پیشرانه مایع است که مجموعههای دفاعی روسیه این ماهواره بر را توسعه دادهاند و در حال حاضر این ماهواره را تکمیل و آماده پرتاب کردهاند.
ذکر توسل و قرائت زیارت عاشورا ۱۴ دقیقه قبل از پرتاب
حال و هوای پژوهشگاه فضایی ایران ۴۵ دقیقه قبل از پرتاب
به گزارش خبرنگار مهر، در حالی فقط ۴۵ دقیقه تا پرتاب ماهوارههای ایرانی به فضا باقی مانده است که شرکت کنندگان در برنامه پخش زنده پرتاب ماهواره در پژوهشگاه فضایی ایران لحظاتی پر از هیجان را تجربه میکنند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰