نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد؛
مصرف دو وعده گوشت در هفته ریسک دیابت را افزایش می دهد
طبق یک مطالعه جدید، تنها مصرف دو وعده گوشت قرمز در هفته- فرآوری شده یا فرآوری نشده- می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۶۲ درصد افزایش دهد.
به گزارش تیتر داغ؛ «شیائو گو»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه هاروارد، میگوید: «افزایش نسبی مصرف گوشت، حتی با دو وعده گوشت قرمز در هفته با افزایش خطر ابتلاء به دیابت همراه است. یافتههای ما نشان میدهد که جایگزینی گوشت قرمز با منابع پروتئین گیاهی سالم، مانند آجیل و حبوبات، یا مصرف متوسط غذاهای لبنی، خطر ابتلاء به دیابت را کاهش میدهد.»
گو گفت: «یک وعده گوشت قرمز فرآوری نشده حدود ۸۵ گرم گوشت گاو یا بره است. یک وعده گوشت قرمز فرآوری شده حدود ۲۸ گرم بیکن یا ۵۷ گرم هات داگ، سوسیس، سالامی، یا سایر گوشتهای قرمز فرآوری شده است.»
او گفت: «گوشت قرمز معمولاً سرشار از چربی اشباع شده است و چربی اشباع نشده چندگانه کمی دارد.»
وی توضیح داد: «مطالعات نشان داده است که چربی اشباع شده میتواند عملکرد سلولهای بتا و حساسیت به انسولین را کاهش دهد که منجر به دیابت نوع ۲ میشود.»
گو گفت: «گوشت قرمز همچنین دارای میزان بالایی از آهن هِم است که استرس اکسیداتیو و مقاومت به انسولین را افزایش میدهد و عملکرد سلولهای بتا را از طریق محصول جانبی ترکیبات اکسید نیتریک مختل میکند. در مورد گوشتهای قرمز فرآوریشده، نیتراتها و فرآوردههای جانبی آن نیز زیاد است که باعث اختلال عملکرد سلولی و مقاومت به انسولین میشود.»
برای این مطالعه، محققان دادههای مربوط به حدود ۲۱۷۰۰۰ شرکتکننده را جمعآوری کردند.
رژیم غذایی آنها تا ۳۶ سال با پرسشنامههای غذایی مورد ارزیابی قرار گرفت. در این مدت بیش از ۲۲۰۰۰ شرکت کننده به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند.
افرادی که بیشترین میزان مصرف گوشت قرمز را داشتند در مقایسه با افرادی که کمترین میزان مصرف را داشتند، ۶۲ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ بودند.
تیم تحقیق دریافت که هر وعده اضافه مصرف روزانه گوشت قرمز فرآوری شده با ۴۶ درصد خطر بیشتر و هر وعده اضافه روزانه گوشت قرمز فرآوری نشده با ۲۴ درصد افزایش خطر مرتبط است.
آنها پی بردند که جایگزینی روزانه یک وعده گوشت قرمز با پروتئین دیگری مانند آجیل یا حبوبات میتواند خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ را تا ۳۰ درصد کاهش دهد. به گفته محققان، جایگزینی با یک وعده لبنیات، ممکن است خطر ابتلاء به این بیماری را تا ۲۲ درصد کاهش دهد.
گو گفت: «پروتئین های گیاهی مانند آجیل و حبوبات از جمله سالمترین منابع پروتئینی هستند.»
وی گفت: «پیشگیری از دیابت مهم است زیرا این بیماری به خودی خود یک بار جدی است و همچنین یک عامل خطر اصلی برای بیماریهای قلبی عروقی و کلیوی، سرطان و زوال عقل است.»
او گفت: «یافتههای ما قویاً تأیید میکند که اتخاذ این راهکار غذایی به کاهش خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ و پیامدهای آن در افراد کمک میکند، که در نهایت سلامت و رفاه مردم را در سراسر جهان بهبود میبخشد.»
منبع: مدیسن نت
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰