محور غربی – عربی بهدنبال ماهیگیری در ناآرامیهای عراق و لبنان هستند

ناآرامیها در عراق و لبنان، دو روی سکه دارد، یک روی آن مطالبات مردم در حوزه بهبود شرایط اقتصادی کشورشان است و روی دوم سکه سیاستهای شوم استکبار جهانی برای تغییر و تحولات در دولتهای عراق و لبنان است.
به گزارش تیتر داغ؛ در طول روزهای گذشته شاهد برخی ناآرامیهای عراق و تظاهراتهایی در کشورهای عراق و لبنان بودهایم که طبق نظرات تحلیلگران، بهدلیل مشکلات اقتصادی موجود در این دو کشور بوده است اما از سوی دیگر، جریاناتی سیاسی از سوی آمریکا، رژیم صهیونیستی، عراق و امارات وجود دارد که قصد دارند با ایجاد اغتشاشات در این دو کشور، ابتدا مانعی بزرگ بر سر راه نفوذ ایران در عراق و لبنان ایجاد کنند و سپس به اهداف سیاسی خود در این کشورها دست یابند و در نهایت، دولتی را بر سرکار بنشانند که همسو با سیاستهای مستکبرانه آنان باشد.
به نظر میرسد مطالبات مردم عراق و لبنان در خصوص بهبود اوضاع اقتصادی این کشورها، مشروع است اما گروههایی سازمان یافته وجود دارد که در این تظاهراتها شرکت کردهاند و مسیر این تظاهرات را به سمت اغتشاشات، آشوب و شورش سوق دادهاند تا ناآرامیهای این دو کشور را دامن بزنند و در نهایت باعث ایجاد رخدادی در این کشورها شوند که به ضرر مردم خواهند بود و فقط مستکبران و حامیانشان از آن سود ببرند. طبق گفته برخی از تحلیلگران خاورمیانه، اهدافی همچون تجزبه عراق نیز جزو برنامههای اغتشاشاگران سازمان یافته در این کشور است.
دو روی سکه در ناآرامیهای عراق و لبنان
سعدالله زارعی، کارشناس مسائل خارومیانه در سرمقاله روزنامه «کیهان» نوشت: «اتفاقات لبنان و عراق از نظر بنمایه و تا آنجا که به «شهروندان» برمیگردد، جنبه اجتماعی دارد و مشکلات انباشته شده اقتصادی و فقدان برنامه عملیاتی شفاف اعتراضات را شکل داده و سبب تداوم آن گردیده که خود این از «کاهش اعتماد» شهروندان به وعده «مقامات رسمی» خبر میدهد اما این فقط یک روی سکه است. روی دیگر این سکه، تغییرات سیاسی است، به گونهای که کاملاً یا تا حدی منافع «طرفهای بیرونی» را تأمین کند.
تظاهرات در لبنان پس از یک افت نسبی، شدت پیدا کرد و به خشونت هم کشیده شد و استعفای نخستوزیر را نیز در پی داشت. در واقع شرایط داخلی لبنان بهویژه پایتخت آن به سمت یک «خلأ سیاسی» پیش رفته است و این اگرچه قطعاً به نفع مردم و هیچ طیفی در لبنان نیست اما به ظاهر میتواند برای دشمنان امنیت و آرامش لبنان فایدههایی در بر داشته باشد. رژیم صهیونیستی و دولتهای آمریکا، عربستان و امارات که هیچ کدام در شرایط خوبی به سر نمیبرند، میتوانند منافعی داشته باشند و یا گمان آنان این است که برای آنان منافعی خواهد داشت. اما البته در دراز مدت برای آنان نیز دشواریهایی به وجود میآورد .
برخلاف لبنان، ناآرامیها در عراق تا حدی آرامش پیدا کرده است به جز کربلا که در روزهای گذشته شرایط ویژهای داشت و گروههای انحرافی شامل سرخیها و یمانیها سلاح به دست وارد میدان شدند و تعداد زیادی را مجروح کردند، بقیه شهرهای این کشور و بخصوص بغداد شرایط آرامتری داشت. بیانیه جداگانه سه گروه بزرگ شیعه شامل ائتلاف فتح، ائتلاف دولت قانون و حزب حکمت ملی و دعوت آنان به آرامش و اعلام اینکه پیگیری مطالبات مردم فقط در شرایط آرام امکانپذیر است، در واقع بر ادامه کار دولت عادل عبدالمهدی تأکید کردند. اگر این شرایط را با شرایط شهریور ماه سال پیش که در نهایت مسئولین ارشد کنونی عراق انتخاب شدند، مقایسه کنیم، درمییابیم که بار دیگر دو گروه شیعه در رقابت با یکدیگر قرار گرفتهاند با این تفاوت که اینک تیارالحکمه متعلق به عمار حکیم در کنار ائتلاف حامی عبدالمهدی قرار گرفته است. این البته قابل پیشبینی بود.»
چه کشورهایی در ناآرامیهای عراق و لبنان نقش دارند ؟
جعفر قنادباشی ، کارشناس مسائل خاورمیانه در گفتوگویی به ناآرامیها در کشورهای عراق و لبنان اشاره کرد و گفت: دو عامل مهم در عراق و لبنان باعث ناآرامیها و اغتشاشات خیابانی شده است که میتوانیم به ناکاستیهای اقتصادی، فسادی اداری و همچنین مداخله جدی آمریکا، امارات، عربستان و رژیم صهیونیستی اشاره کنیم که با یک برنامهریزی و ایجاد ستادهایی برای اغتشاش در این دو کشور، کلید این تظاهرات و ناآرامیها را زدهاند و سعی دارند که از نارضایتیهایی که وجود دارد، بهرهبرداری کنند.
وی اظهار داشت: در روزهای نخست ناآرامیها در عراق و لبنان، تحلیل گرانی بودند که اذعان داشتند که این تظاهراتها ارتباطی به نقش آمریکا، عربستان و رژیم صهیونیستی ندارد اما به مرور زمان و با دستگیری تیمهایی که مسئول دامن زدن به این اغتشاشات بودند، متوجه شدند که این گروهها از چند ماه گذشته برای برپایی این اغتشاشات برنامهریزی گستردهای انجام داده بودند تا در زمان مناسب و همسو با مطالبات مردمی، باعث براندازی جدی دولتها در عراق و لبنان شوند. برنامهریزی کرده بودند و به اینها اموزش داده بودند تا در زمان مناسب، یک حرکت جدی برای براندازی در عراق و لبنان راه بیندازند.
قنادباشی با بیان اینکه هدف از براندازی دولت در عراق توسط مستکبران به جهت کاهش نفوذ ایران و تجزیه عراق است، افزود: امریکا در طول سالیان گذشته نتوانست از ظرفیت گروهک های تروریستی داعش در جهت تجزبه عراق استفاده کند و جبهه مقاومت در منطقه توانستند باعث نابودی داعش شوند و به همین دلیل، تشکیل تیم هایی برای ایجاد ناآرامی ها در دستور کار امریکا و حامیانش قرار گرفت که برای ایجاد شورش های خیابانی، آموزش های لازم را دیده اند و می توانند مطالبات مردمی را به سوی نابودی دولت های عراق و لبنان سوق دهند.
این کارشناس مسائل خاورمیانه بیان داشت: اینکه بگوییم نارضایتی های مردمی، کلید اغتشاشات در عراق و لبنان را زده، تحلیلی به اشتباه است و باید گفت که ناآرامیهای موجود، مربوط به کاستیهای و کمکاریهای مسئولان این دو کشور، مشروع است اما اغتشاشات به آتش کشیدن ساختمانهای دولتی و همچنین به شهادت رساندن ماموران انتظامی و نظامی این دو کشور، چهره این گروههای اغتشاشگر را برملا ساخت و مشخص شد که گروههای خارجی برای این اغتشاشات، برنامهریزی کردهاند و حتی دیده شده که به معترضان با دادن پول و غذای گرم و … خواسته شده که در خیابانها باقی بمانند تا آنها بتوانند نقشههای خود را اجرایی کنند.
وی خاطرنشان کرد: انجام تظاهراتها از سوی شیعیان انگلیسی و پیرو فرقه منحرف شیرازی در کربلا، یکی دیگر از برنامههای مستکبران برای نشان دادن اعتراضات شیعیان همسو با ایران است تا اینگونه باعث کاهش نفوذ ایران در عراق شوند اما هویت آنان هم مشخص شده و کنترل اوضاع در این دو کشور در حال مساعد شدن است چراکه مردم عراق و لبنان هم دانستهاند که که اهداف پشت پردهای وجود دارد که آنان را تشویق به ایجاد ناآرامی در جهت اهداف آنان میکند.
برنامه ریزی اغتشاشات در عراق و لبنان توسط مستکبران
حسن هانیزاده ، کارشناس مسائل خارومیانه در گفتوگو یی با اشاره به تحولات صورت گرفته در عراق اظهار داشت: در ناآرامیهای عراق، میتوانیم به نقش پررنگ عربستان و امارات اشاره کنیم که از همان روزهای نخست به قدرت رسیدن عادل عبدالمهدی بهعنوان نخست وزیر این کشور، تلاش کردند تا باعث اختلالات در عملکرد دولت فعلی عراق شوند و از سوی دیگر، نخست وزیر عراق اعلام کرد که همچنان به همکاریها با ایران ادامه میدهد، آمریکا و همپیمانانش هم وارد بازی شدهاند تا باعث عملکرد این نخست وزیر را به چالش بکشند.
وی گفت: اتفاقات و ناآرامیها در عراق نشان میدهد که برخی از گروهها در داخل این کشور از ماهها قبل برای ناآرام کردن وضعیت و بحرانی کردن اغتشاشات در خیابانها، برنامهریزی کرده بودند و بهویژه که برنامهریزی این گروهها بر اساس تقابل جریانهای شیعه هم سو با ایران برنامهریزی شده است.
هانی زاده تاکید کرد: باید گفت که شیعیان لائیک مرتبط با سفارت آمریکا و عربستان سعودی در پشت تظاهرات و ناآرامیهای عراق هستند و تربیت شدهاند که مطالبات مردم را به تظاهرات خشن و همراه با آتش زدن ساختمانهای اداری و کشتار تبدیل کنند و از این طریق، سبب کاهش نفوذ ایران در عراق و همچنین زیر سئوال بردن مراجع تقلید این کشور شوند و اینگونه بتوانند حکومتی را در راس قرار دهند که وابسته به استکبار جهانی باشد.
این کارشناس مسائل خارومیانه با بیان اینکه ناآرامیهای عراق و لبنان سازمان یافته است، خاطرنشان کرد: آمریکا، عربستان، رژیم صهیونیستی تمام تلاش خود را برای ناآرام کردن وضعیت در عراق و لبنان خواهند کرد تا به مقاصد خودشان برسند اما به مرور زمان، مردم این دو کشور هم نسبت به خارجی شدن جریانهای اعتراضی، آگاه شدند و به مرور زمان خودشان را از این صفها خارج میکنند، چراکه میدانند خارجی شدن اعتراضات به منزله مداخله مستکبران در آینده کشورشان خواهد بود.
ماهیگیری مستکبران از ناآرامیهای عراق و لبنان
به گزارش «تهران نیوز»، ناآرامیها در عراق و لبنان، دو روی سکه دارد که می توان به مطالبات به حق مردم اشاره کرد که بهدنبال بهبود شرایط اقتصادی کشورشان هستند و همچنین روی دوم سکه که نشات گرفته از سیاستهای شوم استکبار جهانی برای تغییر و تحولات در دولتهای عراق و لبنان است که این موضوع به ضرر مردم این کشورها تمام میشود چراکه تجربه به اثبات رسانده که آمریکا و حامیانش، فقط بهدنبال برهم زدن اوضاع کشورها در جهت رسیدن به منافع خودشان هستند و حتی حاضرند باعث خونریزیهای عظیم در این کشورها شوند، اما به اهداف نهایی خود دست یابند. گروههای تروریستی داعش که تربیت شده آمریکا و رژیم صهیونیستی بودند، در رساندن این مستکبران به اهدافشان ناتوان بودند و با تقابل جبهه مقاومت، متلاشی شدند و اینک برنامهریزی جدیدی برای عراق و لبنان توسط آمریکا، اسرائیل با همکاری عربستان و امارات در حال وقوع است و میخواهند از این اوضاع ناآرام در جهت منافع خود، ماهیگیری کنند که یقیناً آگاهسازی مردم این دو کشور در جهت جدا کردنشان از صفهای اغتشاشات، میتواند باعث آرام شدن اوضاع در عراق و لبنان شود.
گردآوری شده در تحریریه تیتر داغ
انتهای پیام/
برچسب ها :نا آرامی عراق و لبنان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰