تاریخ انتشار : یکشنبه 1 بهمن 1402 - 13:36
کد خبر : 113002

معرفی ژانر سریال کمدی و سریال فانتزی

معرفی ژانر سریال کمدی و سریال فانتزی

ژانرهای کمدی و فانتزی سن و سال نمی‌شناسند! طرفداران این ژانرها، از کودک و نوجوان تا جوان و کهن‌سال، لذت قهقهه و شادی حاصل از تماشای این فیلم‌ها را به نمایش‌های عمیق و مفهومی ترجیح می‌دهند. اگر تمام هدفتان از تماشای سریال، چند دقیقه خنده و شادی و سرگرمی در جمع خانواده است، در ادامه

ژانرهای کمدی و فانتزی سن و سال نمی‌شناسند! طرفداران این ژانرها، از کودک و نوجوان تا جوان و کهن‌سال، لذت قهقهه و شادی حاصل از تماشای این فیلم‌ها را به نمایش‌های عمیق و مفهومی ترجیح می‌دهند. اگر تمام هدفتان از تماشای سریال، چند دقیقه خنده و شادی و سرگرمی در جمع خانواده است، در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا دو ژانر کمدی و فانتزی را به شما معرفی کنیم.

ژانر سریال کمدی

ژانر سریال کمدی مجموعه‌ای از صحنه‌ها و اتفاقات خنده‌دار را به تصویر می‌کشد و این هدف را دنبال می‌کند که حتی شده برای چند دقیقه کوتاه، لبخندی بر لب و گرمایی در قلب مخاطب بنشاند. سال‌هاست که سریال‌های این ژانر از تلویزیون و شبکه خانگی پخش می‌شوند و مخاطب را با خود همراه می‌کنند. تنها عنصری که تغییر می‌کند، سبک طنزها و کمدی‌هاست که متناسب با انتظار مخاطب از نمایش طنز، همواره تغییر می‌کنند تا همچنان «خنده‌آور» باشند.

ژانر سریال کمدی به‌جرئت یکی از انعطاف‌پذیرترین ژانرهاست که در تمام این سال‌ها با بکارگیری شیوه‌های مختلف لطیفه‌گویی، ضدونقیض‌گویی، بیهوده‌گویی، استفاده از لهجه‌های نامتعارف یا ظرافت‌های کلامی توانسته نگاه مخاطب را به صفحه نمایشگر میخ نگه دارد.

انواع ژانر کمدی در سریال‌ها

سریال‌های ژانر کمدی انواع مختلف دارند و در دسته‌بندی‌های مختلف قرار می‌گیرند که در ادامه به چند مورد از آنها اشاره می‌کنیم.

کمدی کلامی

در این نوع خاص، اصطلاحات خنده‌دار و شوخی‌های بامزه کاراکترهاست که توجه بیننده را جلب می‌کند. خنده‌های بیننده می‌توانند به‌خاطر کلفت‌گویی یا متلک‌پرانی‌های جسورانه کاراکتر‌ها یا صرفا شوخی‌های بامزه و تغییر لهجه و موارد این‌چنینی باشد. اکثر سریال‌های کمدی تلویزیونی در این دسته قرار می‌گیرند.

کمدی رفتاری

ویژگی بارز این نوع سریال‌های کمدی، طنز آمیخته به نقد و دست‌انداختن طبقات و اقشار خاص اجتماعی است. البته در سریال‌های این ژانر کمدی، برای خنده‌دارکردن موقعیت‌های طنز‌آلود، از شوخی‌های کلامی و دیالوگ‌های مناسب هم استفاده می‌شود.

کمدی ایده

در سریال‌های کمدی ایده شاهد نقد مسائل جدی‌تر مثل جنسیت، سیاست و مذهب هستیم! در این سریال‌ها معمولا کاراکترها با دیدگاه‌های اجتماعی متفاوت ناچار می‌شوند به امور پیرامونی رایج در جامعه واکنش‌های طبیعی و خنده‌آور نشان دهند.

کمدی سیاه یا تلخ

هدف کمدی سیاه تلطیف تلخی رنج‌های زندگی در اپیزودهای کوتاه سریالی است. طرفداران این ژانر به طرزی بیمارگونه دوست دارند به درد بخندند تا اندکی از تلخی آن بکاهند. سریال‌های این ژانر معمولا پیرامون مسائلی همچون نژادپرستی، مسائل سیاسی، جنگ، مرگ و بیماری حرف می‌زنند.

کمدی موقعیت

کمدی موقعیت یا سیتکام، روایت گروهی از دوستان یا اعضای خانواده است که در محل کار، خانه و سایر اماکن عادی روزمره حضور دارند، ارتباط برقرار می‌کنند و نوع ارتباط آنها مبتنی بر دیالوگ‌های طنز است. سریال فرندز (Friends) و چگونه با مادرت آشنا شدم (How I met your mother) از معروف‌ترین سریال‌های ژانر کمدی موقعیت به شمار می‌روند.

ویژگی‌های سریال‌های ژانر کمدی

سریال‌های ژانر کمدی چند خصوصیت بارز دارند که تقریبا در بیشترشان دیده می‌شود. مثلا اینکه کمدی‌های لفظی بیننده را بیهوده وادار به خنده می‌کنند. گاهی اوقات حین تماشای این سریال‌ها اشک خنده از چشمانمان سرازیر می‌شود؛ درحالی‌که موضوع خاصی هم اتفاق نیفتاده و صرفا یک کلمه یا جمله خنده‌دار شنیده‌ایم.

 

معرفی ژانر سریال کمدی و سریال فانتزی

ویژگی دیگر این سریال‌ها معنا و مفهومی است که در پس اصطلاحات شوخی‌آمیز نهفته و قصد دارد منظوری را به‌طور غیرمستقیم به تماشاگر القا کند. در بعضی از سکنانس‌های ژانر کمدی، کنایه‌های طنز‌آمیز به ما بینندگان درس زندگی می‌دهند.

ژانر سریال فانتزی

سریال فانتزی همانطور که از نامش پیداست، مخاطب را در سفری قهرمانانه رو به هدفی والا همراهی می‌کند. در این سفر، حضور نیروهای غیبی و فوق بشری اصلا عجیب نیست؛ در واقع، داستانی که سریال روایت می‌کند، معمولا مربوط به یک دنیای خیالی، با قوانین عجیب و دور از ذهن است. معمولا رد پای جادو در این سریال‌ها به‌چشم می‌خورد و عناصری مثل فرش‌های پرنده، شمشیرها و طلسم‌های جادویی به سکانس‌ها رنگ و لعاب می‌بخشد.

به‌عنوان نمونه‌ای از سریال ژانتر فانتزی می‌توان به خاطرات یک خون‌آشام (The Vampire Diaries) یا تین ولف (Teen Wolf) اشاره کرد که مملو از خون‌اشام‌ها و گرگینه‌ها و المان‌های فانتزی هیجان‌انگیز هستند.

المان‌های سریال‌های ژانر فانتزی

در این سریال‌ها رد پای موجودات ماورایی و غیرواقعی پررنگ و انکار ناشدنی است. حضور این المان‌ها، هرچند کلیشه‌ای، به داستان‌های این ژانر گره خورده و قابل جداشدن نیست. منظورمان موجوداتی مثل پری دریایی، کوتوله‌ها، اژدها، اورک‌ها، الف‌ها و … است که بار فانتزی‌بودن قصه را به دوش می‌کشند. این موجودات هولناک ولی دوست‌داشتنی اگر نباشند، یک پای قصه‌های ژانر فانتزی لنگ می‌زند!

 

معرفی ژانر سریال کمدی و سریال فانتزی

پرورش خلاقیت با سریال‌های ژانر فانتزی

سریال فانتزی اگرچه از واقعیات دور و درگیر اتفاقات جهانی غیرواقعی است، یکی از ویژگی‌های مثبت آن همین است که به‌خاطر غیرواقعی و دور از ذهن بودنش، اینکه از اساطیر یا افسانه‌ها الهام گرفته‌اند و معمولا در ترکیب با ماجراجویی به خورد ما داده می‌شوند، قدرت خلاقیت ذهنمان را می‌پرورانند و سراسر وجود تماشاگر را مملو از حس شگفت‌انگیز هیبت می‌کنند. پیچیدگی داستان‌های این سریال‌ها ناخودآگاه تفکر نقادانه کودک و نوجوان را تقویت کرده و موجب رشد و شکوفایی مهارت تحلیل کردن آنها می‌شوند.

 

نویسنده : مجید عباس نژاد

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.