تاریخ انتشار : چهارشنبه 5 مرداد 1401 - 17:51
کد خبر : 34752

مقاومت فلزی

مقاومت فلزی

مدارهای الکترونیکی از اجزاء بسیار مهمی به وجود آمده‌اند. یکی از این اجزا، مقاومت است. مقاومت‌ها به این منظور در مدارها مورد استفاده قرار می‌گیرند تا از طریق آن‌ها بتوانیم مقدار خاصی از جریان الکتریکی را در بخشی از مدار، محدود سازیم. از طرف دیگر با به‌ کارگیری این نوع از قطعات الکترونیکی می‌توانیم به

مدارهای الکترونیکی از اجزاء بسیار مهمی به وجود آمده‌اند. یکی از این اجزا، مقاومت است. مقاومت‌ها به این منظور در مدارها مورد استفاده قرار می‌گیرند تا از طریق آن‌ها بتوانیم مقدار خاصی از جریان الکتریکی را در بخشی از مدار، محدود سازیم. از طرف دیگر با به‌ کارگیری این نوع از قطعات الکترونیکی می‌توانیم به افت ولتاژهای مورد نظرمان نیز دست بزنیم. در حال‌ حاضر انواع مختلفی از این قطعات، تولید شده و روانه بازار مصرف می‌گردند. از جمله انواع این تجهیزات می‌توان به مقاومت فلزی اشاره کرد

مقاومت فلزی، در واقع محصولی بسیار پرکاربرد در صنعت الکترونیک به شمار می‌رود. در این مقاله قصد داریم به ارائه مطالبی در زمینه این نوع مقاومت بپردازیم.

مقاومت فلزی چیست؟

به طور کلی، مقاومت، عنوان جزئی غیر فعال در یک مدار الکتریکی است که می‌تواند در برابر جریان الکتریکی مقاومت کند. مقاومت‌ها را می‌توان از نظر ساختار و ترکیبات تشکیل‌ دهنده، ظرفیت و توان و تحمل پارامترهایی از قبیل دما، نور و… در انواع مختلفی دسته‌بندی کرد.
از میان این محصولات، مقاومت‌های فلزی یکی از پرکاربردترین قطعات الکترونیک هستند. برای این‌ که این قطعات بتوانند مقدار جریان الکتریکی را محدود سازند از لایه‌های نازک فلزی استفاده می‌کنند. لایه‌هایی که از جنس کربن و یا نیکل، کروم و… ساخته شده‌اند.
این مقاومت‌ها در دماهای بسیار بالا نیز توان فعالیت دارند و لذا موارد مصرف و کاربردهای فراوانی در صنعت الکترونیک دارند. این نوع از قطعات از عملکرد بسیار مناسبی برخوردار شده‌اند.

مقاومت‌های فلزی، ابعاد بسیار کوچکی هم دارند و می‌توانند در برابر افزایش دما مقاومتی قابل‌ توجه از خود نشان دهند. این تجهیزات می‌توانند در برابر تغییرات دمایی نیز مقاومت کنند و ثبات کاری خود را در طولانی‌ مدت حفظ نمایند.
از این قطعات الکترونیکی می‌توانید در موقعیت‌ها و شرایط گوناگونی استفاده کنید. چراکه دامنه عملیاتی آن‌ها بسیار وسیع و گسترده است.
از نظر بسیاری از افراد مقاومت فلزی در واقع همان مقاومت فیلم کربنی است. چراکه این دسته از تجهیزات الکترونیکی با استفاده از رسوب لایه‌ای نازک از فلز و یا کربن خالص بر روی هسته‌ای عایق به وجود می‌آیند و شباهت‌های بسیار زیادی میان این دو مقاومت وجود دارد.

در واقع، بیشترین تفاوت این قطعات نسبت به نوع کربنی، در میزان دقت آن‌ها است. مقاومت‌های فلزی از دقت بسیار بالاتری نسبت‌ به نوع کربنی برخوردار شده‌اند. بنابراین این مقاومت‌ها را می‌توانید با نویزهای بسیار کم و با دقت قابل‌ قبول مورد استفاده قرار دهید.

در صورتی‌ که قصد داشته باشید به مقدار مقاومت این قطعات پی ببرید می‌توانید با برش دادن لایه ضخامت و یا برش شیارهای مارپیچ به آن دست پیدا کنید. مقاومت‌های فلزی را می‌توان در انواع ۱۰۰ وات، ۵۰ وات، ۲۵ وات و… نیز دسته‌بندی کرد.

انواع مقاومت‌های فلزی

در حال‌ حاضر انواع مختلفی از مقاومت‌های فلزی طراحی و تولید شده و روانه بازار مصرف می‌شوند. بنابراین شما می‌توانید با توجه به شرایط خود و کاربردی که در نظر دارید این قطعات را انتخاب کرده و در مصارف خود مورد استفاده قرار دهید. چراکه هر کدام از این محصولات از ویژگی‌های مخصوص به خود برخوردار شده‌اند.

به‌ طور کلی، این قطعات را می‌توان در انواع ثابت، قابل تنظیم، مقاومت متغیر، مقاومت‌های زبانه‌دار و… دسته‌بندی کرد. در ادامه به شرح مختصر هرکدام از انواع این قطعات خواهیم پرداخت.

مقاومت ثابت و مقاومت قابل‌ تنظیم

این نوع از تجهیزات الکترونیکی از مقداری ثابت تشکیل شده‌اند. در مواقعی می‌توانید این قطعات را مورد استفاده قرار دهید که به عنصر مقاومتی با اهم ثابت نیاز دارید.

این در حالی است که مقاومت‌های قابل تنظیم، همان‌طور که از نامشان نیز مشخص شده، از امکان تنظیم و تغییر مقدار مقاومت برخوردار شده‌اند.

بدین‌ معنا که شما می‌توانید این ابزارها را پیش‌ از فرایند طراحی مدار الکتریکی بر روی میزان اهم مورد نظر خود تنظیم کنید. اما پس‌ از قرار دادن این میزان در مدار، امکان تغییر مقدار مقاومت را ندارید.

مقاومت متغیر و مقاومت زبانه‌دار

مقاومت فلزی متغیر به‌ نحوی طراحی و تولید شده که امکان تنظیم و تغییر مقدار مقاومت آن به‌ راحتی وجود دارد.
مقاومت‌های زبانه‌دار به ابزار و قطعاتی گفته می‌شود که از بیش‌ از دو سر به وجود آمده‌اند. بنابراین و با در نظر گرفتن این نکته که کدام یک از سرهای این قطعه در مدار مورد استفاده قرار گرفته، می‌توانند چیزی میان دو تا چهار مقدار مقاومت را به وجود آورند.

مقاومت سیمی

این دسته از مقاومت‌ها را می‌توان در دو نوع اصلی جای داد که عبارتند از مقاومت‌های سیمی دقیق و مقاومت‌های سیمی قدرتی.

مقاومت‌های سیمی دقیق، کمتر از ۲ وات توان دارند. اما دقت آن‌ها بسیار بالا است. این در حالی است که مقاومت‌های سیمی قدرتی، از توانی میان ۲ تا ۲۰۰ وات برخوردار شده‌اند. این تجهیزات می‌توانند جریان بسیار زیادی را از خود عبور دهند.
اما با این‌ حال دقت آن‌ها از مقاومت‌های سیمی دقیق، پایین‌تر است. از این قطعات نباید در فرکانس‌های بالا استفاده کنید. چراکه باعث ایجاد بار سلفی خواهند شد. این محصولات، مقاومت آجری نیز نام گرفته‌اند.

کاربردهای مقاومت فلزی

در بیشتر موارد از مقاومت‌های فلزی در موتور استارترها و یا کانکتورها استفاده می‌کنند. چراکه قطعات الکترونیکی به‌ نحوی طراحی و ساخته شده‌اند که نویز بسیار کمی داشته و میزان دما، اثرگذاری بسیار کمی در این قطعات دارد. لذا استفاده از این تجهیزات در طولانی‌ مدت امکان‌پذیر است.

از این نوع مقاومت‌ها در شرایطی استفاده می‌کنند که در یک مدار به میزان مقاومت و یا تحمل بالاتری نیاز داشته باشند و یا بخواهند به مقدار دقیق‌تری دست پیدا کنند. از طرف دیگر از مقاومت‌های فلزی در مدارهای پل، فیلتر، سیگنال آنالوگ کم نویز و… نیز استفاده می‌کنند.

خرید مقاومت فلزی

برای خرید مقاومت فلزی در انواع مختلف، از جمله مقاومت فلزی وات بالا، مقاومت آجری ۲۰ وات، مقاومت قابل تنظیم، مقاومت ثابت و… باید به مجموعه‌ای معتبر مراجعه کنید که تجربه بالایی در زمینه فروش این نوع از قطعات الکترونیکی دارد و این تجهیزات را به‌ صورت اصل و کاملاً اورجینال در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد.

قیمت انواع مقاومت بدنه فلزی، از جمله قیمت مقاومت وات بالا و دیگر انواع این قطعات، در چنین فروشگاهی کاملاً مقرون‌ به‌ صرفه و مناسب خواهد بود و تحت تاثیر ویژگی‌ها و کیفیت‌های قطعات و با در نظر گرفتن چند عامل مهم مشخص خواهد شد.
از جمله عوامل اثرگذار بر قیمت مقاومت فلزی می‌توان به شرکت سازنده و یا برند آن اشاره‌ کرد. مقدار مقاومت قطعه نیز در تعیین قیمت آن اثرگذار است. از طرف دیگر این قطعات از طریق محاسبه توان مقاومت و میزان و درصد خطا نیز قیمت‌گذاری می‌شوند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.