تاریخ انتشار : دوشنبه 2 بهمن 1402 - 10:43
کد خبر : 113032

۷ راه فسخ وکالت که باید بدانید! [آپدیت۲۰۲۴]

۷ راه فسخ وکالت که باید بدانید! [آپدیت۲۰۲۴]

وکالت قراردادی است که طبق آن یک شخص، از شخص دیگری تعهد می گیرد تا در انجام امور آن شخص را جانشین خود قرار دهد. وکالت انواع مختلفی دارد. طبق قانون شرایطی در نظر گرفته شده است که در صورت وجود آن ها وکالت باطل یا به اصطلاح فسخ می شود. برای آن که در

وکالت قراردادی است که طبق آن یک شخص، از شخص دیگری تعهد می گیرد تا در انجام امور آن شخص را جانشین خود قرار دهد. وکالت انواع مختلفی دارد. طبق قانون شرایطی در نظر گرفته شده است که در صورت وجود آن ها وکالت باطل یا به اصطلاح فسخ می شود. برای آن که در صورت نیاز به فسخ قرارداد به دردسر نیافتید بهتر است که از بهترین وکیل کرج کمک بگیرید. مجله وکیل چی(vakilchi.com) در این مقاله قصد دارد به بررسی وکالت، انواع آن و ۷ راه فسخ وکالت که باید بدانید! پرداخته و اطلاعات مفیدی را در اختیار شما عزیزان قرار دهد با ما همراه باشید.

 

وکالت چیست؟

در معنای لغوی وکالت به معنی واگذار کردن و سپردن می باشد. همچنین در اصطلاح حقوقی به معنای بستن قراردادی است که طبق آن یک شخص، برای انجام کاری معین، فرد دیگری را جانشین یا نایب خود قرار می دهد. در واقع برای سپردن انجام بخشی از امور یا کل آن ها به شخصی دیگر از عقد وکالت استفاده کرد.

وکالت نامه می تواند به صورت رسمی در محضر و توسط سر دفتر تنظیم شود و یا توسط طرفین و بدون حضور در محضر انجام بگیرد. فردی که وکالت را بر عهده گرفته است می تواند یک فرد عادی یا بهترین وکیل پایه یک دادگستری در کرج باشد. در این بین به فردی که وکالت می دهد موکل و به فردی که وکالت گیرنده است، وکیل می گویند.

وکالت می تواند به دو صورت انجام بگیرد. نوع اول وکالتی است که طبق آن شخص انجام تمام امور از جمله امور مالی یا اداری را به شخص انتخاب شده واگذار می کند و دیگر برای انجام هیچ امری نیازی به اجازه موکل نیست که این نوع وکالت را وکالت مطلق می نامند. همچنین نوع دیگری از وکالت وجود دارد که طبق آن برای انجام اموری جزئی و مشخص شده شخصی را وکیل خود می کنند که آن شخص فقط در امور معین شده در وکالت نامه حق تصمیم گیری و اعمال امور را دارد که به آن وکالت مقید می گویند.

انواع وکالت

وکالت انواع مختلفی دارد که مهم ترین آن ها عبارتند از:

  • وکالت بلاعزل: وکالتی که طبق آن موکل حق برکناری وکیل را از خود ساقط کرده است.
  • وکالت تام الاختیار: طبق این نوع وکالت، وکیل اختیار انجام امور مشخصی را به وکیل می سپرد.
  • وکالت تعینی: وکالتی که طبق آن شخص وکالت را به وکیل تعینی خود واگذار می کند. این وکیل می تواند وکیل پایه یک یا پایه دو دادگستری باشد.
  • وکالت اتفاقی: نوع دیگری از وکالت که فردی که اطلاعات حقوقی دارد و در این حوزه تحصیل کرده است ولی پروانه وکالت ندارد می تواند به عنوان وکیل یکی از اقوام خود وکالت را بر عهده بگیرد.
  • وکالت معاضدتی: وکالتی که از طرف کانون وکلا یا مرکز امور مشاوران حقوقی و کارشناسان قوه قضاییه به وکیلی که دارای پروانه معتبر وکالت دادگستری می باشد، ارجاع داده می شود.
  • وکالت تسخیری: این نوع وکالت مختص متهم یا بزه دیده ای است که در یک پرونده کیفری نمی توانند از خود دفاع کرده یا وکیل خصوصی داشته باشند بنابر این دادگاه وکیلی را برای او در نظر می گیرد.

7 راه فسخ وکالت که باید بدانید! [آپدیت2024]

 

فسخ وکالت به چه معناست؟

فسخ به مواردی گفته می شود که سبب بی اثر شدن یک قرار می شوند و به دو صورت است. مورد اول زمانی است که یکی از طرفین با اراده خود، طبق نوع و شرایط قرارداد یا قانونی معین، برای بی اثر کردن یک قرارداد از زمان فسخ، انجام می دهند. اما نوع دیگری وجود دارد که در شرایطی خاص، قرارداد به به خاطر وجود یکسری شرایط مقرر در قانون، می تواند از ابتدای انعقاد بی اثر بوده و فاقد اعتبار گردد

۷ راه فسخ وکالت که باید بدانید!

فسخ وکالت به عزل موکل: در شرایطی اتفاق میافتد که موکل، به دلیل عدم شایستگی وکیل، نداشتن تجربه، اشتباه یا کوتاهی در انجام امور محول شده و یا هر دلیل دیگری وکیل را عزل می کند. قابل ذکر است که بدانید این مورد در صورتی می تواند انجام بگیرد که ماهیت وکالت نامه و شرایط قید شده در آن اجازه این کار را بدهد.

فسخ وکالت با استعفای وکیل: در این مورد هم وکیل می تواند به هر دلیلی و بنابر شرایطی که وجود دارد، از وکالت در یک قرارداد استعفا دهد. استعفای وکیل نیز با توجه به ماهیت وکالت نامه و شرایط مندرج شده در آن بستگی دارد.

فسخ وکالت با فوت وکیل یا موکل: طبق قانون، برای همه انواع وکالت نامه ها، فوت وکیل یا موکل می تواند موجب فسخ وکالت نامه شود.

فسخ وکالت با جنون وکیل یا موکل: هر گونه وکالتی که تنظیم می شود، در صورت بروز جنون در وکیل یا موکل می تواند بی اث تلقی شود.

فسخ وکالت با حجر وکیل یا موکل: حجر وکیل یا موکل، به معنای از دست دادن توانایی آن فرد برای انجام امور حقوقی و مانع از اقدامات مربوط به وکالت موردنظر می باشد. در این صورت سبب می شود که وکالت فسخ و بی اثر شود.

فسخ وکالت با اتمام مورد وکالت: در صورتی که عملیات مورد نظر در وکالت نامه خاتمه یابد، وکالت نیز فسخ می شود.

فسخ وکالت با انقضای زمان وکالت نامه: در صورتی که در وکالت نامه زمان مشخصی برای انجام آن در نظر گرفته شده باشد، با رسیدن آن زمان وکالت نامه اعتبار خود را از دست می دهد.

هزینه فسخ وکالت با وکیل

هزینه ای که باید برای فسخ وکالت به وکیل پرداخت کرد، به مواردی که در وکالت نامه تنظیم شده است بستگی دارد. به عنوان مثال اگر وکیل هنوز کار خود را شروع نکرده باشد هزینه ای به او تعلق نمی گیرد. اما اگر بین کار، قرار داد فسخ شود باید بر اساس میزان پیشرفت کار و تلاشی که او انجام داده است و همچنین با توجه به آن چه که در قرارداد، در این مورد پیش بینی شده است توجه کرد و هزینه ای به وکیل پرداخت شود مگر اینکه از ناحیه او کم کاری و تقصیری وجود داشته باشد.

7 راه فسخ وکالت که باید بدانید! [آپدیت2024]

 

کلام آخر

از این که ما را تا پایان مقاله همراهی نمودید سپاس گزاریم. آرزومندیم که مطالب ارائه شده درباره ۷ راه فسخ وکالت که باید بدانید! برای شما مفید واقع شده باشد. در صورتی که نیاز به کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع وکالت، راه های فسخ آن، و سایر مسائل حقوقی داشتید و یا این که به دنبال بهترین وکلا برای انجام خدمات حقوقی خود هستید پیشنهاد می کنیم که به سایت وکیل چی (vakilchi.com) مراجعه کنید. همچنین در صورت داشتن سوال، انتقاد و پیشنهاد از طریق کامنت با ما در میان بگذارید.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.