هنر سنتی در دنیای مدرن به حاشیه رفته است
نگارگران ایرانی از حاشیه نشین شدن هنرهای کلاسیک در دنیای مدرن گلایه کردند.
به گزارش تیتر داغ؛ نگارگری یکی از هنرهای اصیل ایرانی است که ردپای آن را در بیشتر موزه ها و دیوارنگاری آثار باستانی میتوان پیدا کرد.
اردشیر مجرد تاکستانی پیشکسوت هنر نگارگری درباره پپیشینه این هنر در ایران گفت: نگارگری تاریخ قدیمی دارد، نزدیکترین زمان به سابقه نقاشی در ایران دوره صومر باستان است، یعنی ما ۴۵۰۰ سال قبل از میلاد تاریخ نقاشی و مجسمه سازی داریم که همینطور در دوره های مختلف به ارث رسیده است. در زمان دولت آشور پیشرفت زیادی داشته و بعد در دوره های هخامنشی و مادها تا دوران ساسانیان یک نقاشی مدون داشتیم که ترکیبات انسانی در آن نمایان بوده و نمونه آن هم در تخت جمشید دیده می شود.
وی با بیان اینکه در چند سال اخیر کار هنر نگارگری را خراب کردیم، افزود: متاسفانه اساتید خوب را از دانشگاه ها اخراج کردیم و به جای آنها آدم هایی را روی کار آوردیم که خودشان سواد ندارند، تاریخ نمی دانند، با ادبیات آشنا نیستند، اساتید سبک خودشان را به شاگرد تدریس می کنند، در صورتی که هر شاگرد باید سبک خود را داشته باشد.
تاکستانی گفت: به بهانه کار مدرن، کارهای سنتی را به حاشیه بردند، ما این همه زحمت می کشیم و تابلو خلق می کنیم در نهایت کسی آن را نمیخرد ولی یک نفر دو خط روی یک بوم می کشد و میلیاردی آن را میخرند.
در ادامه حسین عصمتی نگارگر، نقاش و استاد دانشگاه گفت: در گذشته در کتاب آرایی از نگارگری استفاده می کردیم. یکی از مهمترین رشته های مرتبط با نگارگری متون نوشتاری و ادبیات است، این متون شامل مباحث علمی، تاریخی و ادبی است، مهمترین نمونه های آن هم در نگارگری منظومه های شعری دیده میشود که بازهم مهمترین آنها خمسه نظامی و شاهنامه فردوسی است. یکی از مهترین شاهنامه هایی که تصویر شده شاهنامه طهماسبی است.
وی افزود: همچنین نگارگری در تمام ادوار با عرفان ارتباط دارد. در دوره تیموری کمال الدین بهزاد هنرمندی است که مهمترین آثار نگارگری با مفاهیم عرفانی را به تصویر کشیده، در بین هنرمندان معاصر هم همه مردم با اثر واقعه عاشورای استاد فرشچیان آشنا هستند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه نگارگری برخلاف هنر غرب که شکل گیری مکاتب جدید آن، مکاتب قبلی را نقد میکند، گام به گام جلو می آید اظهار کرد: یکی از بهترین دوره های نگارگری عصر تیموری و بعد هم دوران صفوی است. در دوران صفوی با هنرمندانی مثل سلطان محمد نگارگری ایران به اوج میرسد. همچنین به مرور در دیوارنگاری کاخ ها و بناها از آن استفاده میشود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰