تاریخ انتشار : شنبه 28 مرداد 1402 - 9:45
کد خبر : 103366

اسپوتنیک گزارش داد؛

افزایش تنش میان آمریکا و فرانسه در خصوص نیجر

افزایش تنش میان آمریکا و فرانسه در خصوص نیجر

تحولات در نیجر و وقوع کودتای نظامی در این کشور باعث شده تنش‌هایی میان فرانسه و آمریکا در خصوص نحوه تعامل با این تحولات به وجود آید.

به گزارش تیتر داغ؛ خبرگزاری اسپوتنیک روسیه در گزارشی در خصوص تنش میان آمریکا و فرانسه نوشت: ائتلاف پاریس و واشنگتن شاهد تنش‌های روزافزونی در نیجر است چرا که آمریکا می کوشد از طریق کانال‌های دیپلماتیک با رهبران کودتاچی در نیجر ارتباط برقرار کند اما فرانسه با این روش مخالف است.

در این گزارش آمده است: در تاریخ ۷ اوت جاری ویکتوریا نولاند معاون وزیر خارجه آمریکا به نیجر سفر کرده و با تعدادی از رهبران کودتا دیدار کرد. وی بعدها اعلام کرد که با موسی سالو بارمو رهبر کودتاچیان و سه تن دیگر از آنها در نیامی دیدار کرده است.

چند روز قبل نیز آمریکا سفیر جدید خود را در نیجر تعیین کرده و قرار است وی برای «رهبری یک مأموریت» به نیامی سفر کند. یک مسئول فرانسوی در گفتگو با رسانه‌ها در واکنش به سفر ویکتوریا نولاند به نیجر گفته بود: شاید بهتر بود برخی شروط یا تضمین‌ها قبل از بازکردن چنین کانال‌هایی در نیجر مشخص می‌شد.

کامرون هدسون مسئول سابق شورای امنیت ملی در کاخ سفید گفته بود که نارضایتی پاریس از روش واشنگتن به دلیل از دست دادن آخرین پایگاه راهبردی فرانسه در غرب آفریقا است. خطرات موجود در نیجر برای فرانسه بسیار بیشتر از آمریکا است. این یک شکست روانی و راهبردی برای پاریس به شمار می‌رود.

یک مسئول آمریکایی دیگر نیز گفته بود که برخی همپیمانان آمریکا از سفر نولاند به نیجر ناراحت هستند. این در حالیست که یک دیپلمات فرانسوی بلندپایه اعلام کرده بود که پاریس با رهبران کودتا در نیجر در ارتباط نخواهد بود و نظام جدید در این کشور مشروعیت ندارد.

پیش از این ادریان واتسون سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا اعلام کرده بود که واشنگتن وجود تنش با پاریس در خصوص نیجر را انکار نمی‌کند.

شیخ «ابراهیم الزکزاکی» رهبر شیعیان نیجریه اخیراً در سخنانی تاکید کرد که ممکن است آمریکا و فرانسه از گروه تروریستی بوکوحرام برای ایجاد بحران میان نیجریه و نیجر استفاده کنند.

وی در ادامه افزود: مشخص است که این جنگ ما نیست بلکه جنگ میان آمریکا و فرانسه است. ممکن است این دو کشور از طریق حمله به نیجریه و نشان دادن نیجر به عنوان عامل این حمله، یک بحران بین آنها ایجاد کنند.

زکزاکی از تلاش برخی کشورها برای جنگ افروزی علیه یک کشور دیگر به بهانه دموکراسی ابراز تعجب کرد و گفت: با وجود آنکه شاهد وقوع چندین کودتا در نیجریه بوده‌ایم اما هیچ کشوری، نیجریه را مجبور به بازگشت به دوره حاکمیت مدنی نکرد.

وی اضافه کرد: باوجود آنکه نیجر حریم هوایی خود را بسته اما جنگنده‌های فرانسوی همچنان از این منطقه عبور می‌کنند. پاریس اردوگاه‌های تروریستی در نیجر دارد که منبع اصلی حملات گروه بوکوحرام به شمار می‌روند. این گروه حملاتی را برای به دست گرفتن کنترل منابع معدنی انجام می‌دهد تا آنها را بین اعضای خود تقسیم کند.

هم‌زمان با وقوع کودتا در نیجر و سرنگونی دولت محمد بازوم، ۱۵ کشور عضو اکواس ۷ روز به کودتاگران در نیجر فرصت دادند که محمد بازوم، رئیس‌جمهور مخلوع این کشور را آزاد کنند، در غیراین‌صورت حمله نظامی علیه شورای نظامی نیجر را آغاز خواهند کرد. با پایان این فرصت یک هفته‌ای، کودتاگران از مردم نیجر خواسته‌اند که برای دفاع از کشور آماده باشند. بنابر گزارش‌ها آموزش نیروهای امنیتی در نیجر آغاز شده و نیروهای نظامی بیشتری در مرزهای نیجر با نیجریه و بنین مستقر شده‌اند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.