بررسی سرنوشت هنرمندانی که از ایران رفتند
داستان مهاجرت هنرمندان ایرانی بـه بیرون از کشور از قبل بـه وقوع پیوستن انقلاب اسلامی شروع شد. تعداد زیادی از انها رابه نام «لس آنجلسی» می شناسیم. اما دلیل مهاجرت آن ها چیست؟
به گزارش تیتر داغ؛ در این گزارش مشهور ترین هنرمندانی کـه از ایران مهاجرت کردند رابه شـما معرفی میکنیم. داستان مهاجرت هنرمندان ایرانی بـه بیرون از کشور از قبل بـه وقوع پیوستن انقلاب اسلامی شروع شد. تعداد زیادی از انها رابه نام «لس آنجلسی» می شناسیم. اما دلیل مهاجرت آن ها چیست؟ این هنرمندان در غربت و دوری از میهن شان چـه نوع زندگی دارند؟
گلشیفته فراهانی
با فیلم «درخت گلابی» بـه کارگردانی داریوش مهرجویی بـه سینمای کشور ایران معرفی شد. او درسال ۸۷ دست بـه تصمیم عجیبی زد کـه در زمان خودش حسابی خبرساز شد. آن هم مهاجرت گلشیفته بـه هالیوود برای همبازی شدن با لئوناردو دیکاپریو برای چند سکانس کوتاه در فیلم «ریدلی اسکات» بود کـه در نهایت منجر بـه ترک همیشگی این بازیگر از ایران شد.
ازهمان ابتدا خیلیها تصور می کردند حضور گلشیفته فراهانی در هالیوود حتماً روزگار پررونقی رابه لحاظ سینمایی برای این بازیگر ایرانی رقم خواهد زد، اما بعد از گذشت چند سال بجای آثار سینمایی، حاشیههایی مثل برهنگی و عکس گرفتن کنار ستارههای هالیوود بود کـه اسم وی را بین مردم سر زبانها میانداخت.
رامسین، پردیس، چکامه و دیگران
همین چند سال پیش بود کـه موج مهاجرت بازیگران تلویزیونی بـه شبکه پارسی زبان جم در ترکیه قوت گرفت. از رابعه اسکویی گرفته تا چکامه چمنماه، پردیس افکاری و رامسین کبریتی کـه هرکدام از چهرههای شناخته شده تلویزیون بـه شمار میرفتند.
تب مهاجرتی کـه عده زیادی علت آنرا بیکاری و مشکلات مالی عنوان کردند؛ برای همین شبکه جمتیوی کـه قرار بود آینده بهتری رابه لحاظ کاری برای این بازیگران ترک میهن کرده رقم بزند روزهای چندان روشنی را پیش رویشان نگذاشت.
تا جاییکه تب و تاب این اتفاق بعد از ساخت چند برنامه تلویزیونی فروکش کرد و دیگر اثری از حضور پررنگ آنها دراین شبکه نبود. در نهایت کار بـه جایی رسید کـه حتی زمزمه تقاضای تعدادی ازآنها برای بازگشت بـه ایران نیز از گوشه و کنار شنیده شد.
مهدی مظلومی
مجموعه «بدون شرح» و «زندگی بـه شرط خنده» از مشهورترین سریالهایی بود کـه مهدی مظلومی در ایران کارگردانی آن رابه عهده داشت. مظلومی هم جزو آن دسته از افرادی بود کـه اینبار در قالب کارگردان تصمیم گرفت ایران رابه مقصد ترکیه برای ساخت سریال در شبکه جمتیوی ترک کند. او بعد از این رفتن در صفحه اینستاگرامش نوشت: «مـن فیلمسازم پس هر کجای این جهان بتوانم فیلم میسازم …
او ادامه داد: برای مـن حرفی کـه می زنم مهم اسـت و کسانی کـه فضای آزاد برای حرف زدن فراهم میکنند.»، اما مظلومی باوجود ساختن چند مجموعه دراین شبکه تلویزیونی و حتی ساخت سریالی بنام «شهرقشنگ» کـه نام آنرا هم از سریال «بدون شرح» در ایران وام گرفته بود نه تنها بـه پیشرفتی دست پیدا نکرد کـه حتی ساخت این مجموعهها بـه لحاظ کیفیت نیز برایش یک پسرفت محسوب میشد.
صدف طاهریان
سال ۹۴ بود کـه انتشار یک فیلم در فضای خبری حسابی سر و صدا کرد و رسانه ها بـهواسطه آن اعلام کردند کـه یک بازیگر ایرانی بنام «صدف طاهریان» برای پیوستن بـه شبکه جم از کشور خارج شده بازیگری کـه نه فقط مردم عادی کـه حتی اهالی فرهنگ و رسانه هم اسم وی را تا بحال نشنیده بودند.
بعدها کاشف بـه عمل آمد کـه این خانم بـه اصطلاح بازیگر جز تجربه یکی دو نقش کوتاه در چند فیلم سینمایی تجربه چندان دیگری در سینمای کشور ایران نداشته اسـت. نکته تعجب برانگیز ماجرا اینجاست شخصیتی کـه علت رفتنش از ایران را فساد در سینمای کشور ایران اعلام کرده بود حالا بجای بازیگری، بخاطر عکسهای عریان جلوی دوربین بین کاربران فضای مجازی شناخته میشود.
مهدی رستمپور
اهالی ورزش وی را بـه واسطه گزارشهای ورزشیاش در شبکه خبر، رادیو ورزش و شبکه جامجم میشناسند. خبرنگاری کـه سال ۲۰۰۹ بعد از اعزام بـه مسابقات جهانی کشتی در دانمارک بـه کشور بازنگشت و از همان جا در خواست پناهندگی داد.
رستمپور کـه روزی بعنوان تحلیلگر در مطبوعات ایران قلم میزد ودر شبکههای مختلف تلویزیون مشغول بکار بود بعد از مهاجرت بعنوان خبرنگار آزاد با شبکههایی مثل رادیو فردا و بیبیسی پارسی همکاری می کند. او کـه زمانی امید میرفت جزو گزارشگران خوب ورزشی بـه ویژه در عرصه کشتی باشد سودای بیرون از کشور بـه سرش زد و شد آن انچه کـه شد!
کامران ملک مطیعی
بیشتر مـا وی را با نقش «پزشک» در سریال زیرآسمان شهر میشناسیم، سریال نود شبی کـه در زمان خودش حسابی گل کرد آن قدر کـه مردم هنوز هم بعد از گذشت قریب بـه ۲۰ سال شخصیتها و تکه کلامهای وی را خوب بـهیاد دارند. غیر از این ملک مطیعی در مجموعههای پرطرفداری مثل «پهلوان نمیمیرند» و «قطار ابدی» نیز در تلویزیون بازی کرده بود.
او در ایران کنار بازیگری کار اجرا و گویندگی را هم تجربه میکرد، اما در اوایل دهه ۸۰ تصمیم بـه مهاجرت گرفت ودر رادیو فردا مشغول بکار شد. اما این روزها کمتر کسی از بین مردم وکوچه بازار از کارهای او در کشور آمریکا خبر دارد و هنوز هم بیشتر مردم کامران ملکمطیعی رابا سریالهای تلویزیونیاش در داخل ایران بـهیاد میآورند.
محمد حسینی
او مشهورترین چهره تلویزیونی بود کـه رفتنش سر و صدای زیادی کرد. کسیکه مردم وی را بـهواسطه اجراهای دونفرهاش با کاظم احمدزاده خوب بـهیاد دارند. از شب بخیر تهران گرفته تا مسابقه بزرگ، مهتاب، سیمرغ و… اواخر دهه ۸۰ سید محمد حسینی درست در دوران اوج کاریاش در تلویزیون ایران و زمانی کـه بعنوان گران قیمتترین مجری صدا و سیما شناخته می شد از کشور رفت و با مهاجرت بـه ایالات امریکا در برنامههای ماهوارهای مشغول بکار شد.
این در حالی بود کـه او باوجود نداشتن چارچوب و خط قرمزهای مرسوم هم هرگز نتوانست حتی ذرهای از محبوبیتها و موفقیتهایی راکه در داخل کشور بـه دست آورده بود، تکرار کند. تا جاییکه حرفهای تند و تیز سیاسی هم دراین زمینه کمک چندانی بـه حسینی نکرد؛ حتی اجراهای او رفته رفته رنگ و بوی جنون بخود گرفت.
رابعه اسکویی
او یکی از کسانی اسـت کـه بعد از رفتن بـه شبکه جم مدت زمان زیاد طول نکشید کـه از این مهاجرت صراحتا ابراز پشیمانی کرد و گفت کـه قصد بازگشت بـه ایران را دارد تا جاییکه اسکویی رفتنش بـه شبکه جم را یک دیوانگی بزرگ خواند. رفتنی کـه خودش علت آنرا مشکلات مالی و بیکاری عنوان کرد. اسکویی سال گذشته بـه ایران برگشت و با بازی در سریال گاندو مجددا فعالیتش را در ایران آغاز کرد.
علی زندی فر
چهره وی را با گویندگی پای ثابت اخبار جوانهها بخاطر داریم. کسیکه بعدتر تک و توک در اخبار ورزشی و برنامههای تلویزیونی شبکه سه تلویزیونی هم دیده شد. زندی فر هرچند در ایران هم چندان چهره شناختهشدهای نبود، اما دو سه سال پیش بود از ایران مهاجرت کرد و بـه ایالات امریکا رفت تا درکنار محمد حسینی و اجرای «رادیو پستو» طعم تلخ شکست در حوزه رسانه را تجربه کند.
فرشید منافی
مخاطبان پر و پاقرص رادیو جوان قطعا با برنامههای فرشید منافی خاطرات زیادی دارند. کسیکه با برنامه روی خط جوانی آن قدر هوادار پیدا کرد کـه خیلیها معتقد بودند طرفداران برنامه منافی از لحاظ تعداد شنونده حتی بـه مخاطبان تلویزیونی هم پهلو میزند.
اما منافی هم مثل سید محمد حسینی در دوران اوج فعالیتهای کاریاش از ایران رفت تا در رادیو فردا مشغول بکار شود. او در حال حاضر در برنامه «رادیو پسفردا» مشغول بکار اسـت و خیلی از کارشناسان این حوزه بر این باورند کـه فرشید منافی هم باوجود استعداد بالایش در زمینه اجرا و گویندگی هیچوقت نتوانست در جذب مخاطب موفق عمل کند.
حنانه شهشهانی
خیلیها دورترین تصویری کـه از حنانه شهشهانی در ذهن شان دارند بـه سریال تلویزیونی «یک مشت پر عقاب» برمیگردد. بازیگری کـه در سریالهای پرطرفداری مثل «ترانه مادری» ایفای نقش کرد و بـه دنبال آن در ذهن مخاطبان تلویزیونی بـه یک چهره آشنا تبدیل شد. اما مهمترین اثری کـه خیلی هایمان از شهشهانی بخاطر داریم مربوط بـه سریال «کلاه پهلوی» اسـت. مجموعهای درباره کشف حجاب دوران رضا شاه در ایران.
اثری کـه اتفاقا بخاطر موضوعی کـه داشت خبر مهاجرت و کشف حجاب شهشهانی را حسابی پررنگ کرد و واکنشهای زیادی رابه دنبال داشت. خبر رفتن شهشهانی از ایران با شایعه بازیگری برای شبکه جم همراه شد کـه خود او آنرا تکذیب کرد. شهشهانی این روزها باوجود نوشتن عنوان بازیگر، بالای صفحه شخصیاش بیشتر بعنوان یک مدل با لباسهای نیمهعریان در فضای مجازی شناخته می شود تا یک هنرپیشه.
در ادامه توجه شما را به این لیست جلب می کنیم.
برچسب ها :هنرمندانی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰